Ekipe „Čistoće“ danas sprovode akciju suzbijanja komaraca

0

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja sprovođenje akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U sredu 20. jula 2022. godine, u periodu od 19.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih komaraca, na sledećim lokalitetima: Grocka uz Dunav i Brestovik, Miljakovačka šuma, SP „Jajinci“, Banjički potok, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Pregrevica, Kanarevo brdo, Miljakovac, Zemun Donji grad, Zemun Gornji grad, Blok 70,70a, Blok 44,45, naselje Sava Kovačević, Kalvarija, Bački Ilovik, Novi Grad i Ledine.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah . Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Share.

Leave A Reply

© 2023 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka