Dodeljena priznanja najperspektivnijim sportistima opštine Grocka

0

U Velikoj sali Skupštine opštine Grocka, juče su u organizaciji Sportskog saveza opštine Grocka svečano dodeljena priznanja najboljima u oblasti sporta i fizičke kulture. Plaketu najperspektivnijoj sportistkinji opštine Grocka, plaketu je udelila predsednika gradske opštine Grocka, Živadinka Avramović, dok su plakete najperspektivnijim sportistima opštine Grocka podelili  predsednik Sportskog saveza GO Grocka, Vlado Radovanović, član opštinskog Veća, Spasoje Živanović i sekretar sportskog saveza Živka Komlenac Đorđević.

*Plakete su uručene sledećim sportistima:

Stoiljković Lani iz ŽRK Avala;

Teodori Dušić iz RK Umčari;

Veljku Marjanoviću iz FK Vinča;

Mihajlu Mladenoviću iz FK Dunavac;

Adilju Saitoviću iz FK Podunavac;

Marku Ranđeloviću iz FK Leštane;

Ivanu Petkoviću iz FK Boleč;

Andrei Andreiću iz Fk Hajduk;

Nikoli Pešiću iz FK Kaluđerica;

Ilić Mihailu iz ŠK Grocka;

Kristini Popović iz ŠK Leštane;

Maši Mladenović iz ŠK An pasan;

Petru Ajandiju iz ŠK Boleč;

Stefanu Novitoviću iz ŠK Vrčin;

Katarini Nedeljković iz DžK Vinča;

Lazaru Kaldesiću iz KK Gro basket Grocka;

Mihailu Nikoliću iz KK Vuk Kaluđerica;

Nikolini Stanojević iz KK Dunav;

Predragu Dačiću iz KBS Grocka;

Vukašinu Jovanoviću iz KMF Gročanski futsal klub;

Milenku Ustiću iz Voćarskog udruženja Boleč;

Bojanu Nedeljkoviću iz OS golubara visokoletača Grocka;

Vuku Laliću iz KKK Tigar;

Aleksandru Miliću iz FU Umčari;

Lazaru Stojanoviću iz FSU Zaklopača;

Aleksandru Ivkoviću iz Džet ski Grocka;

Đorđu Vuloviću iz Malano star Kaluđerica;

Marti Dakić iz ŠK Vitez Vinča;

Iliji Ristiću iz SŠU Mladost 2017 Begljaica;

I Mihajlu Mijailoviću iz Kik boks tima Gardec.

Za najuspešnijeg i najperspektivnijeg sportistu izabrana je šahistkinja Jovana Srdanović.


Jovana Srdanović rođena 21.01.2003. u Beogradu. Učenica je drugog razreda Gimnazije, prirodno matematičkog smera u Srednjoj školi Grocka. 
Za samo devet godina bavljenja šahom, Jovana je postigla mnogo uspeha. Osvojila je preko 70 pehara i preko 300 medalja na raznim prestižnim takmičenjima. Učestvovala je na sedam kadetskih festivala Srbije gde je svoja koplja ukršala sa devojčicama naše države.
Dva puta (2012 i 2016) je bila druga u Srbiji u redovnom tempu, a čak pet puta (2011,2013,2014,2015,2017) je osvojila prvo mesto. Svih sedam godina na ovim festivalima je bila prva u ubrzanom tempu.

2015. godine se osmelila pa je na prvenstvu Srbije učestvovala u rešavanju šahovskih problema i ponela titulu prvakinje Srbije. Iste godine je na prvenstvu osnovnih škola Beograda i Srbije za devojčice 5. i 6. razreda zauzela prvo mesto a na Evropskom prvenstvu u ubrzanom šahu koji se odigravao u Novom Sadu okitila se zlatom.

2016. godine osim osvojenog prvog mesta na ubrzanom, drugog na redovnom i trećeg na blic turniru, Jovana osvaja prvo mesto na prvenstvu Beograda i Srbije za učesnice 7. i 8. razreda osnovnih škola. Takođe u ekipnoj konkurenciji sa drugaricama iz škole osvaja prvo mesto i u svoju školu donosi predivan pehar i ogroman uspeh. 

2017. godina je posebna za Jovanu. U februaru u konkurenciji devojčica do 14. godina zauzela je prvo mesto na prvenstvu Beograda. Posle samo dva meseca odlazi u Kragujevac na Kadetsko prvenstvo Srbije, gde posle samo sedam dana i devet dugih šahovskiuh partija osvaja prvo mesto i u redovnom i u ubrzanom tempu, samim tim i pravo učešća na Evropskom i Svetskom prvenstvu. U maju mesecu učestvuje kao omladinska šampionka Beograda. Jovana je osvojila i titulu WFM što joj je posebno drago jer je ta tilula cilj svakog šahiste. 

2018. godine opet je osvojila titulu prvaka Beograda a na državnom prvesntvu zbog nešto slabijeg dodatnog kriterijuma zauzela je drugo mesto. Osvojila je dve norme za internacionalnog majstora. 

Osim šaha, Jovana se bavi baletom. Završila je Osnovnu baletsku školu „Dimitrije Parlić“ u Pančevu. Jovana je osvajala mnoge državne i regionalne nagrade, te je jovanina soba prepuna pehara i medalja sa šaha i baleta. Jovana zna da se rad i trud na kraju uvek isplate. Nada se da će njenu ljubav prema šahu vreme nagraditi. Kao nagradu za svu ljubav, požrtvovanje, rad i odricanje želi da na vrat okači priznanje Svetskog prvaka i da se Himna naše zemlje čuje širom sveta.


 

Za doprinos razvoju sporta plakete su uručene i predsednici GO Grocka, Živadinki Avramović, predsedniku SO Grocka, Stefanu Dilberoviću i predsedniku Sportskog saveza GO Grocka, Vladi Radovanoviću.

 

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati OVDE.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka