„Златни котлић Дунава“ на 49. Грочанским свечаностима

0

Такмичење у кувању рибље чорбе, надалеко познато као „Златни контлић Дунава“, одржано је јуче 2.августа  у оквиру завршне вечери 49.Грочанских свечаности.

Ово традиционално такмичење организовала је градска општина Гроцка у сарадњи са организацијом риболоваца „Грочица“.

Учесника у надметању за најбољу рибљу чорбу било је из свих крајева Србије, а једна екипа стигла је из Хрватске. Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић у току кувања чорбе обишао је све учеснике, тестирао кулинарска постигнућа и пожелео им успех у такмичењу.

Стручном жирију није било нимало лако, да од 33 учесника одабере чија је чорба најбоља, а оцењивали су изглед, укус и мирис  рибље чорбе.

Треће место на такмичењу у кувању рибље чорбе освојио је Зоран Ђорђевић из Бегаљице, а награду му је уручила заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић.

Другопласирани је Будислав Нешић из Ердута у Хрватској, а награду му је уручио председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Титулу мајстора рибље чорбе ове године освојио је Александар Милосављевић из Гроцке са тимом „Аласка колиба“. Милосављевићу је награду уручио председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка