Завршено такмичење „Златна бућка Дунава“ и такмичење „Златан котлић Дунава“ у оквиру „51. Грочанских свечаности“

0

У недељу, 29. јула од раних јутарњих сати у Гроцкој је отпочео традиционални, седми по реду лов сома на бућку под називом „Златна бућка Дунава“ у оквиру „51. Грочанских свечаности“ у организацији наутичког клуба „Дунавац“ из Гроцке и Савеза Бућкароша Србије који је испратио регуларност такмичења.

Сомови су одувек били цењени као укусан лов али и због своје опрезности, јер их је било тешко уловити што је и данас тако. Овај занимљив начин пецања бућком захтева доста знања, искуства, спретности, упорности, али и познавање реке, добро управљања чамаца и још много тога. Наши данашњи такмичари, већином искусни риболовци после вишесатног пецања заиста су се могли похвалити значајним уловом од укупно 75 килограма и 500 грама уловљене рибе. Такмичење је било екипно, у пару, испловило је 26 екипа, а у данашњем надметању учествовали су и гости из Мађарске и Бугарске. Медаље за најбољи улов освојили су:

  1. место Јововић Иван и Јеремић Срђан, тандем из Гроцке и Београда, они су уловили 2 сома од којих је само један сом био тежак 34 килограма и 500 грама, дужине 171 cm.
  2. место освојили су риболовци из Сремских Карловаца, Пришић Владимир и Јовичић Ненад, њихов улов је тежио 11 килограма и 560 грама и
  3. место заузели су Обрадовић Миодраг и Лазић Дарко из Крчедина, они су уловили укупно 7 килограма и 540 грама рибе.

Такође само 320 грама мање су уловили у односу на трећепласиране тандем Давидовић Драган и Милошевић Дејан.

Награде за најбоље рибловце у лову сома на бућку под називом „Златна бућка Дунава“, данас у близини Грочанске марине, уручили су председник општине Драгољуб Симоновић, председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић и председник  Спортског савеза општине Гроцка Владо Радовановић, на овим „51. Грочанским свечаностима“.

Летњи дан крај реке је у касним поподневним часовима настављен још једним традиционалним такмичењем, овај пут кулинарског карактера  Златним котлићем Дунава у оквиру 51. “Грочанских свечаности” Градске општине Гроцка. Судије овог такмићења били су Лукић Драган, Живановић Милорад и Предраг Јанковић, професионални кувари и дугогодишње судије. Пријављено је 24 екупе међу којима су биле екипе из Мађарске, Хрватске и Бугарске. Ово такмичење се одржава колико и саме свечаности а победници овај 51. пут били су:

  1. место екипа „Миле Батајница“
  2. место припало је „Капиталцима“ из Нових Бановаца и
  3. место освојила је екипа „Субин Радован“ из Кикинде.

Награде за прво место поред пехара били су чамац дугачак 6 метара и котлић коју је уручио председник општине Драгољуб Симоновић. Друго и треће место уручили су председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић, и заменица председника општине Живадинка Аврамовић, награда су била котлићи. Такође уручена је захвалница за најстарије учеснике, екипи „Аласи Винча“ која учествује у овом такмичењу већ 17 година.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка