Završena rekonstrukcija ulice Borisa Kidriča u Begaljici

0

Radove  u licu Borisa Kidriča u Begaljici, asfaltirane  u dužini od 1.800 metara   obišao je  zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zamenica predsednika opštine Grocka Živadinka Avramović , predsednik skupštine Stefan Dilberović sa saradnicima. Osim novog asfalta i proširenja kolovoza ova saobraćajnica dobila je  nove ivičnjake i trotoare. Vrednost ove investicije  koju je finansirala opština Grocka iznosi 74 miliona dinara.

Ova godina će biti godina investicija za građane Grocke istakao je Goran Vesić. Samo za puteve biće izdvojeno između 150 i 200  miliona  dinara. Od velikih projekata  najvažnija je izgradnja nove škole u naselju Leštane, za koju će se kamen temeljac postaviti u  narednih desetak dana , radi se Kaluđerački potok, cevovod Pudarci – Umčari, nova fabrika vode u Umčarima,  kao i početak radova na izgradnji postrojenja za tretman smeća u Vinči  gde će posao dobiti oko 200 ljudi sa teritorije opštine Grocka. Zajedno sa Vladom Republike Srbije, tražimo rešenje i nastavak radova na sportskoj hali u Grockoj, zaključio je Vesić.

Predsednik Skupštine Stefan Dilberović, obraćajući se medijima  istakao je da su građani Begaljice dugo čekali da se taj put uradi i naprave trotoari za pešake ali i da se ulica proširi zbog gradskog prevoza.  Predsednik  Dilberović, najavio je i izgradnju centralnog groblja u  Kaluđerici čime će se rešiti dugogodišnji  problem nedostatka grobnih mesta u opštini Grocka.

Da se unazad nekoliko godina i te kako vodi računa o izgradnji infrastrukture u Grockoj  pokazuje i podatak  da je samo  tokom 2018 godine urađeno 110 kilometara  puteva, ukupne vrednosti radova oko dva miliona evra.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka