Завршена реконструкција улице Бориса Кидрича у Бегаљици

0

Радове  у лицу Бориса Кидрича у Бегаљици, асфалтиране  у дужини од 1.800 метара   обишао је  заменик градоначелника Горан Весић, заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић , председник скупштине Стефан Дилберовић са сарадницима. Осим новог асфалта и проширења коловоза ова саобраћајница добила је  нове ивичњаке и тротоаре. Вредност ове инвестиције  коју је финансирала општина Гроцка износи 74 милиона динара.

Ова година ће бити година инвестиција за грађане Гроцке истакао је Горан Весић. Само за путеве биће издвојено између 150 и 200  милиона  динара. Од великих пројеката  најважнија је изградња нове школе у насељу Лештане, за коју ће се камен темељац поставити у  наредних десетак дана , ради се Калуђерачки поток, цевовод Пударци – Умчари, нова фабрика воде у Умчарима,  као и почетак радова на изградњи постројења за третман смећа у Винчи  где ће посао добити око 200 људи са територије општине Гроцка. Заједно са Владом Републике Србије, тражимо решење и наставак радова на спортској хали у Гроцкој, закључио је Весић.

Председник Скупштине Стефан Дилберовић, обраћајући се медијима  истакао је да су грађани Бегаљице дуго чекали да се тај пут уради и направе тротоари за пешаке али и да се улица прошири због градског превоза.  Председник  Дилберовић, најавио је и изградњу централног гробља у  Калуђерици чиме ће се решити дугогодишњи  проблем недостатка гробних места у општини Гроцка.

Да се уназад неколико година и те како води рачуна о изградњи инфраструктуре у Гроцкој  показује и податак  да је само  током 2018 године урађено 110 километара  путева, укупне вредности радова око два милиона евра.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка