Završena prva faza sanacije puta 347 Zaklopača-Vrčin

0

Gradski menadžer Goran Vesić, direktor Sektora održavanja puteva JP“Putevi Srbije“ Zoran Stoisavljević i predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonivić sa saradnicima, obišli su danas regionalni put drugog b reda broj 347 (Vrčin-Zaklopača), gde je završena prva faza sanacije kojom je put doveden u ispravno stanje i osposobljen za saobraćaj.  Završena je rekonstrukcija noseće podloge, prvi noseći sloj asfalta, kao i zaustavna proširenja od grebanog asfalta.

U izjavi za medije gradski menadžer Goran Vesić istako je kako je na inicijativu rukovodstva gradske opštine Grocka i građana Zaklopače i Vrčina, a zahvaujući izuzetnoj sradnji sa JP “Putevi Srbije“ i Ministarstvom za infrastrukturu, urađena  prva faza sanacije.

  • Za rekonstrukciju ovog dela puta na teritoriji gradske opštine Grocka uložili smo 50 miliona dinara i ovom prilikom posebno želim da se zahvalim predsedniku opštine gospodinu Simonoviću i građanima, na inicijativi. Težimo da u saradnji sa JP“Putevi Srbije“ ulažemo u razvoj putne infrastrukture, kako bi svi građani na teritoriji grada Beograda bili jednako tretirani. Želimo da nadoknadimo ono što periferiji nedostaje, puteve, javni prevoz, kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Mislim da se decenijama nije ovoliko ulagalo u Grocku, a ono što mi je posebno drago jeste da rešavamo suštinske infrastrukturne probleme – istako je gradski menadžer Goran Vesić.

On je takođe dodao da je u Kaluđerici urađeno 1700 metara vodovodne mreže, a vrednost te investicie iznosi 120 miliona dinara. U narednom periodu uradiće se još 4 kilometara cevovovoda što će povezati rezervoar Kaluđerica sa sistemom Makiš-Mladenovac, a time će se obezbediti stabilo snabdevanje gradskom vodom.

Predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović istakao je da su radovi na potesu Smederevski put-Vrčin rezultat niza sastanaka i pregovora sa rukovodstvom JP „Putevi Srbije“.

-U razgovoru sa rukovodstvom JP“Putevi Srbije“ dobili smo uverenje da će ovaj put biti rekonstruisan u celoj dužini, to jest do Kragujevačkog puta, te očekujemo da to obećanje bude ispunjeno na proleće sledeće godine. Rezultat izuzetne saradnje lokalne uprave sa gradskim institucijama je preporod naše opštine u poslednjih nekoliko godina, a naručito u posednjih godinu dana. Za samo 6 meseci uradili smo 30 kilometara atarskih puteva, a 24 kilometara ulica je asfaltirano, što ukupno nije urađeno u poslednjih 20 godina – rekao je predsednik Simonović.

Direktor Sektora održavanja puteva JP“Putevi Srbije“ Zoran Stoisavljević napomenuo je da je za sada urađena samo prva faza rekonstrukcije ovog dela puta i da će se završni habajući sloj asfalta uraditi na proleće sledeće godine. Ovih dana uradiće se horizontalna signalizacija i obeležavanje, kako bi put bio pre svega bezbedan za normalo odvijanje saobraćaja.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka