Završena akcija „Siđi do reke“ na Dunavskom keju u Vinči

0

Nakon uređenja Gročanskog keja akcija Siđi do reke privedena je kraju i na keju u Vinči. Kompletni radovi finansiraju se uz pomoćGradske opštine Grocka, javnih preduzeća i donacija firmi i pojedinaca.
U sklopu radova tokom aprila zasađen je drvored Sibirskog bresta, postavljeno je 16 novih klupa i 7 kanti za smeće, kompletno je renoviran dečiji park i osposobljena javna česma, i pojačana je javna rasveta duž celog šetališta. Omladina Vinče od sada ima mogućnost da se aktivnije bavi sportom na novo postavljenoj teretani na otvorenom i na terenu za odbojku na pesku.
Osnovna škola „Nikola Tesla“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovala je mali turnir u odbojci na pesku u kojem su učestvovali učenici ove škole raspoređeni u četiri ekipe.
Ovom prilikom predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović je otkrio i tablu sa imenima donatora i tom prilikom izjavio: „Primeri uređenje u Grockoj i Vinči predstavljaju način na koji u svim našim mestima može da funkcioniše saradnja između privrednika, građana i opštine na obostrano zadovoljstvo svih. Ovom prilikom pozivam i ostale privrednike da se uključe u neku od budućih akcija ovog tipa na našoj opštini.“
Predsednik Dilberović je donatorima uručio zahvalnice na obližnjem brod-restoranu Srbija.
Još jednom apelujemo na onaj mali procenat građana da se šetalište čuva, kako za nas same, tako i za generacije koje dolaze. Šetalište će biti pokriveno video nadzorom kao mera protiv vandalskog ponašanja.
Donatori uređenja Vinčanskog keja su:
Gradska opština Grocka
JKP „Gročanski komunalac“
JP „Vodovod i kanalizacija“ Grocka
JP „Toplifikacija“ Grocka
JP „Pijace i zelenilo“ Grocka
Osnovna škola „Nikola Tesla“ Vinča
Euro teer
IKA-PEK
Ćosić – staklo
Vin – haus
Judra
Metal inex
David kop
Brod – restoran „Srbija“
Stefan Dilberović
Miodrag Rakić Cule

DSC_1775 (Small) DSC_1820 (Small) DSC_1882 (Small) DSC_1887 (Small) DSC_1917 (Small) DSC_1924 (Small)

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka