Завршен фестивал фолклора „Крени коло“ Врчин 2018

0

Јуче је званично завршен 14. по реду Међународни фестивал фолклора „Крени коло“ Врчин 2018. Другог дана фестивала у суботу 07.07.2018. године су нам се представили најмлађи чланови културно-уметничких друштава општине Гроцка. КУД „Стеван Штрбац“ са ансамблима „Славуј“ и „Славуј-Лане“ са играма из околине Београда, Играма из Шумадије као и сплетовима игара „Данас је субота, Девочица платно бели, У Милице, Ђачко коло“ затим „Колубарка, Дивна, Маринино коло и Коленике“. Домаћину се другог дана фестивала,  пре прекида програма због кише, на сцени придружио и ансамб „Пачићи“ културно-уметничког друшта „Болеч“ са игром „Александровачко коло“.

Трећи уједно и последњи дан фестивала обележило је учешће ансамбла из Румуније и Македоније као и најстаријег ансамбла КУД „Стеван Штрбац“ „Ветерани“ из Врчина. Трећег дана фестивала су нам се представили још и ансамбли „Врчински вез“, „Врчинске наде“ као и ансамбл“Лане“ КУД „Стеван Штрбац“ и то на затвореној сцени ОШ „Свети Сава“ у Врчину.

Пратећи програм фестивала била је продајна изложба домаћих рукотворина која је била постављена у дворишту ОШ „Свети Сава“ као и етно изложба „Ткане рукотворине“ организована од стране Удружења жена Врчина у простору месне заједнице Врчин.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка