Zamenica Avramović na obeležavanju slave opštine Barajevo

0

Gradska opština Barajevo, uz prigodnu svečanost i  prisustvo brojnih gostiju, među kojima su bili  i Andreja Mladenović zamenik gradonačelnika grada Beograda i Živadinka Avramović zamenica predsednika  gradske opštine Grocka,  proslavila je  slavu Veliku Gospojinu i Dan opštine.

Dan opštine  obeležava se u  znak sećanja na važan istorijski događaj iz 1805. godine, kada je na Veliku Gospojinu u Velikom Borku održana Skupština ustaničke Srbije na kojoj je formiran Praviteljstvujušći sovjet srpski, prva vlada u modernoj istoriji Srbije.

Najpre je u maloj sali Skupštine opštine obavljen čin rezanja slavskog kolača, a potom je u velikoj sali održana Svečana akademija povodom Dana opštine.

Prisutnima su se obratili Slobodan Adamović predsednik gradske opštine Barajevo, Saša Paunović predsednik Skupštine gradske opštine Barajevo, kao i Andreja Mladenović zamenik gradonačelnika grada Beograda

Na svečanoj akademiji dodeljena su i najviša opštinska priznanja, a u okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su profesor solo pevanja Miloš Radović i pijanista Aleksandar Radović, kao i naš poznati dramski umetnik Tanasije Uzunović.

Nakon toga,  rukovodstvo i gosti obišli  su novo šetalište u centru Barajeva koje se gradi zajedničkim ulaganjem grada i opštine, kao i štandove starih i umetničkih zanata. Takođe,  posetili su i učesnike manifestacije “ Izađi mi na teglu“, koja se po prvi put ove godine organizuje i u opštini Barajevo.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka