Уз концерт Шабана Шаулића свечано затворене 49. Грочанске свечаности

0

Овогодишње Грочанске свечаности вечерас су свечано затворене на Дунавском кеју у Гроцкој, уз спектакуларни концерт Шабана Шаулића.Више хиљада људи окупило се на кеју у Гроцкој како би уживали и слушали концерт једног од највећих имена народне музике на српској сцени.

На самом почетку програма водитељ Живорад Жика Николић- аутор емисије „Жикина Шареница“, поздравио је присутне и честитао Грочанима славу Светог Илију.

Овом приликом посебно је поздравио председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића, као и чланове и коoрдинаторе Организационог одбора 49. Грочанских свечаности. Захвалност је указана  и  државним институцијама и приватним предузетницима који су дали допринос и помогли при организацији Свечаности.

Присутнима се обратио и директор Високе школе пословну економију и предузетништво Ђорђе Минков , бидући да је ова високообразована установа у сарадњи са градском општином Гроцка донирала две стипендије студентима који ће бесплатно похађати студије на овом факултету

Наступу Шабана Шаулића предходио је наступ Милице Крсмановић и Бобија Стојадиновића, који су певали највеће хитoве народне музике.

Уследио је громогласни аплауз и на бини се појавио Шабан Шаулић, који је  наступом одушевио публику, а својом енергијом измамио је и млађу и старију популацију да сваку његову песму испрате уз аплауз и одушевљење.

Концерт је отворио песмом „Одлазиш, одлазиш“, а потом су се ређали његови највећи хитови уз које се веселило више хиљада посетилаца.

По завршетку концерта овогодишње Свечаности  званично је затворио  председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је том приликом истако да ћемо се следеће године окупити и обележити јубилеј, пола века, ове дивне традиционалне манифестације.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка