Упозорење на могуће обимне падавине у периоду од 13. до 15. јун 2018.године

0

МИНИСТАРСТВО
УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Управа за ванредне ситуације у Београду
09/8 број
12.06.2018. године
Београд, ул. Мије Ковачевића бр. 2-4
011/2741339

 

Комаданту Градског штаба за ванредне ситуације
Комаданту Општинског штаба за ванредне ситуације

 

ПРЕДМЕТ: Упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера

Према акту Сектора за Ванредне ситуације 09 број 368/18 од 12.06.2018. године, а на основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода на временске непогоде, наранџасти метео аларм – Упозорење на временске непогоде на подручју Републике Србије за 13.-15.06.2018. године, очекује се од среде до петка нестабилно са пљусковима, грмљавином и локалним временским непогодама са количином падавина (преко 20мм за 3 часа), олујним ветром и појавом суградице и града.
Имајући напред наведено у виду, а у циљу предузимања превентивних и оперативних мера заштите и спасавања становништа и материјалних добара на терену, потребно је предузети све неопходне мере које су у предходним Упозорењима дефинисане и указано на Ваша поступања у случају ризика од могуће појаве опасности од поплава и екстремних временских незгода.
Нарочито обратити пажњу на спречавање појава „урбаних поплава“ у насељеним местима, бујица, појаву одрона и могуће активирање клизишта.
Обавестити надлежне комуналне службе и све остале субјекте који су оспособљени за реаговање у оваквим ситуацијама, да у наредном периоду постоји могућност њиховог ангажовања.
Извршити координацију са надлежним јавним водопривредним предузећем у случају спровођења мера одбране од поплава.
О предузетим активностима редовно достављати извештаје Управи за ванредне ситуације у Београду преко Оперативног центра, на мејл адресу: ocuvsbg@mup.gov.rs

 

 

 

НАЧЕЛНИК УПРАВЕ
главни полицијски инспектор

Раде Милошевић

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка