UMANjENjE RAČUNA ZA ENERGETSKI UGROŽENE KUPCE

0

Sekretarijat za energetiku obaveštava građane da je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o energetski ugroženom kupcu koja će trajati do kraja 2023. godine.

Energetski ugroženi kupac je kupac iz kategorije domaćinstvo (samačko ili višečlansko) koji Uredbom može steći status ugroženog kupca (korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i/ili dečji dodatak, korisnici uvećanog dodatka za tuđu negu i pomoć) i time pravo na subvenciju u plaćanju mesečnih računa za električnu energiju, prirodni gas ili toplotnu energiju.

Na sajtu zajednozaenergiju.rs građani mogu da provere da li imaju pravo na umanjenje računa za energiju i da dobiju informacije o načinu prijave. Zahteve za sticanje statusa energetski ugroženog kupca građani podnose Sekretarijatu za poslove socijalne zaštite (Ulica 27. marta od 43-45), koji i donosi rešenje.

Za eventualnu pomoć građani se mogu obratiti lično u prostorijama zgrade opštinske uprave ili MZ Kaluđerica ili putem telefona na broj 011 8501 312 lokal 285, odnosno MZ Kaluđerica 011 341 1241, radnim danom u vremenu od 8-15 časova.

Obrasce Zahteva za sticanje statusa energetski ugroženog kupca građani mogu preuzeti sa sledećih linkova:

1.Zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca – ZEUK 1
2.Zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca – ZEUK 2

Share.

Leave A Reply

© 2024 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka