Uklanjanje divljih deponija u Dražnju i Vinči

0

Rano izjutra velika prolećna akcija čišćenja Beograda nastavljena je na teritoriji naše opštine. Čišćene su dve višegodišnje velike divlje deponije, u Vinči kod Instituta i u naselju Dražanj, potez Petronjak.

Akciju su se pored naših javnih preduzeća, JKP „Grocka“ i JP „Gročanski komunalac“ priključila i gradska komunalna preduzeća, JKP „Zelenilo“ Beograd, JKP „Beograd put“, JP „Gradska čistoća“, JP „Elektrane“, „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Deponija u Dražnju je nastala na površini park šume u kojoj se nalazi spomen obeležje kojim je označena lokacija na kojoj su opalile prve puške protiv okupatora u Drugom svetskom ratu i gde je formirana Smederevsko-gročanska četa Kosmajskog partizanskog odreda. Na ovoj lokaciji smeće se nelegalno odlaže poslednjih petnaest godina. Čišćenje ove lokacije zajedno sa radnicima komunalnih preduzeća počeli su
član gradskog veća, Dragomir Petronijević, zamenica predsednika Skupštine grada, Andrea Radulović, i predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović. Nadzor akcije vršila je predstavnica Ekološke insepkcije grada Beograda, Aleksandra Radinović i Snežana Hinić. Akciji su se priključili i zamenik predsednika Skupštine GO Grocka Zoran Kostić, član opštinskog veća, Zoran Kojić , direktor JKP „ Grocka“, Đorđe Jevtić i direktor JKP „Gročanski komunalac“, Milenko Bukvić ,odbornik u Skupštini GO Grocka iz Dražnja Vojkan Milošević kao i meštani ovog naselja koji su se skupili u velikom broju.

Deponija kod Instituta u Vinči se uprkos prošlogodišnjem čišćenju opet formirala. U okviru ovogodišnje akcije uređenja Beograda pokrenuto je ponovno uklanjanje ove deponije. Akciji su se priključila zamenica predsednika GO Grocka, Jasmina mandić, članovi veća, Zoran Markov, i Vlado Radovanović, kao i zamenik direktora Direkcije za izgradnju, Marinko Babić.

Očekuje se da deponija u Vinči bude uklonjena u toku današnjeg dana, dok će za uklanjanje deponuje u Dražnju biti potrebno barem još desetak dana. Apeluje se na građane da nakon uklanjanja ovih deponija ne uzrokuju njihovo ponovno formiranje jer sem zagađenja sredine, prouzrokuju i dodatne troškove njihovog uklanjanja. Podsećamo da se smeće u svim naseljima organizovano odnosi, uključujući i kabasti otpad te da se građani informišu o danima kada su njihove ulice u planu čišćenja.

DSC_0883 DSC_0179 DSC_0190 DSC_0590 DSC_0597 DSC_0627 DSC_0720 DSC_0735 DSC_0799 DSC_0812 DSC_0819

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka