U Vinči puštena četvrta od ukupno osam slobodnih internet zona

0

Na Smederevskom putu kod skretanja za Vinču, na lokaciji koja je poznatija meštanima kao “kod mlina”, otvorena je četvrta slobodna internet zona.

Kao što su se dogovorili predsednik GO Grocka Stefan Dilberović i direktor preduzeća „GRONET“ Vladimir Paunović na opštini Grocka biće obezbeđno osam slobodnih internet zona. Nakon pokrivanja WiFi signalom dela pešačke zone u Grockoj (od zgrade Beteksa do bašte kafića 888) , u dvorištu stare osnovne škole u Kaluđerici,i u centru Umčara juče su radnici preduzeća „GRONET-a“ postavili predajnike na Smederevskom putu kod skretanja za Vinču , tako da od danas građani koji se budu našli na ovoj lokaciji moći će da pristupe slobodnom internetu.

Pošto je bilo zabune u korišćenju interneta, jer su korisnici pokušavali da uđu na internet direktno preko aplikacija, a da bi se pristupilo željenoj aplikaciji mora se ići na internet preko pretraživača, evo upustva za pravilno korišćenje:

Za pristup internet aplikacijama preko android telefona potrebno je prvo pristupiti internetu preko nekog od pretraživača. Slobodna zona će ponuditi verifikaciju Vašeg uređaja, nakon čega je moguće koristiti i ostale aplikacije.

Automatsko konektovanje je onemogućeno i prilikom svakog novog konektovanja potrebno je ponoviti postupak. Ovim postupkom se sprečava preopterećenje tačke velikim brojem nepotrebno nakačenih uređaja.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka