У Винчи отворено одељење Основне музичке школе из Гроцке

0

У Винчи је данас свечано отворено издвојено одељење Основне музичке школе Гроцка у просторијама Месне заједнице Винча,  у 10 часова.

Поводом свечаног отварања ученици и наставници ове школе приредили су гостима музички интермецо, показавши присутнима музички потенцијал и таленат којима располажу ученици са наше општине.

Свечаном отварању присуствовао је председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, председник Скупштине општине Гроцка Спасоје Живановић, директор ЈП „ Водовод и канализације Гроцка “ Славољуб Стевановић,чланови Општинског већа;  Живадин Митрић и Миодраг Ракић, директори Основних школа из Калуђерице, Врчина и Винче, као и други гости који  су својим доприносом и ангажманом помогли  отварање  овог одељења.

Након музичког концерта присутнима се обратила директорка Основне музичке школе, Бранка Ивковић-Петронић, која је присутнима уручила захвалнице за подршку и несебичну помоћ при реализацији активности за отварање одељења.

Будући да је Градска општина Гроцка максимално изашла у сусрет музичкој школи и обезбедила им простор за извођење наставе у Винчи, присутнима се обратио и председник наше општине, Стефан Дилберовић.

– Драго ми је што сам данас овде и што сам у прилици да чујем ову младу и талентовану децу због којих сам сигуран да оваква инвестиција нема цену. Потрудићемо се да у будућности  издвојимо средства и отворимо музичке школе и у другим насељима општине – истакао је председник Дилберовић.

Основна музичка школа на територији општине до сада је постојала само у Гроцкој и Врчину, па ће новотворено одељење у Винчи знатно олакшати похађање музичке школе деци из насеља на северу општине.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка