U Vinči otvoreno odeljenje Osnovne muzičke škole iz Grocke

0

U Vinči je danas svečano otvoreno izdvojeno odeljenje Osnovne muzičke škole Grocka u prostorijama Mesne zajednice Vinča,  u 10 časova.

Povodom svečanog otvaranja učenici i nastavnici ove škole priredili su gostima muzički intermeco, pokazavši prisutnima muzički potencijal i talenat kojima raspolažu učenici sa naše opštine.

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, predsednik Skupštine opštine Grocka Spasoje Živanović, direktor JP „ Vodovod i kanalizacije Grocka “ Slavoljub Stevanović,članovi Opštinskog veća;  Živadin Mitrić i Miodrag Rakić, direktori Osnovnih škola iz Kaluđerice, Vrčina i Vinče, kao i drugi gosti koji  su svojim doprinosom i angažmanom pomogli  otvaranje  ovog odeljenja.

Nakon muzičkog koncerta prisutnima se obratila direktorka Osnovne muzičke škole, Branka Ivković-Petronić, koja je prisutnima uručila zahvalnice za podršku i nesebičnu pomoć pri realizaciji aktivnosti za otvaranje odeljenja.

Budući da je Gradska opština Grocka maksimalno izašla u susret muzičkoj školi i obezbedila im prostor za izvođenje nastave u Vinči, prisutnima se obratio i predsednik naše opštine, Stefan Dilberović.

– Drago mi je što sam danas ovde i što sam u prilici da čujem ovu mladu i talentovanu decu zbog kojih sam siguran da ovakva investicija nema cenu. Potrudićemo se da u budućnosti  izdvojimo sredstva i otvorimo muzičke škole i u drugim naseljima opštine – istakao je predsednik Dilberović.

Osnovna muzička škola na teritoriji opštine do sada je postojala samo u Grockoj i Vrčinu, pa će novotvoreno odeljenje u Vinči znatno olakšati pohađanje muzičke škole deci iz naselja na severu opštine.

 

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka