Treći dan radne posete srpske delegacije Novosibirsku

0

Tokom trećeg dana radne posete Novosibisrsk, 24. novembra, za srpsku delegaciju je upriličena poseta i obilazak grada nauke Koljcovo sa kojim je GO Grocka prethodnog dana potpisala pismo o namerama u cilju sporazuma o saradnji i bratimljenju.

 

Naime, predsednik Gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović je sa gradonačelnikom grada nauke Koljcovo u Novosibirsku, Nikolajem Krasnikovim, 23. novembra sklopio i potpisao pismo o namerama o uspostavljanju saradnje između grada nauke Koljcovo (Novosibirsk, Rusija) i Gradske opštine Grocka (Beograd, Srbija).

 

Koljcovo je administrativni i teritorijalni deo Novosibirska koji je proglašen za jedan od najvažnijih naučnih centara u zemlji. Bavi se naukom, obrazovanjem, farmaceutikom, medicinom, mikrobiologijom…

Grad nauke u Novosibirsku posluje, razvija se i raste pod devizom da „život čine inovacije“.

 

Nakon obilaska, srpska delegacija je posetila sportski događaj  u Ledenoj dvorani „Sibir“ u Novosibirsku, međunarodni turnir „Kubok družba Rusija-Srbija“, na kome su se sučelili sportisti iz Srbije i Rusije. Ruski domaćini su pre sportskoh nadmetanja  srpskim učesnicima i gostima priredili veliko i lepo iznenađenje: izveli su folklorne narodne igre Srbije, a čuli su se stihovi i pesme „Tamo daleko“. Uz mnogo emocija sa obe strane i čestih reči „bratski narodi“, turnir je mogao da počne…

 

Nakon turnira, ruski domaćini su priredili svečani banket za veliku delegaciju iz Srbije predvođenu Rajkom Baltićem,  potpredsednikom rvačke federacije Srbije, koja se sastojala od sportista, delegacije iz Grocke koju su činili predstavnici GO Grocka i privrednici Grocke predvođeni Dragoljubom Simonovićem, predsednikom GO Grocka, zatim privrednika iz Srbije, kao i muzičke grupe „Balkanika“ iz Beograda.

Tokom svečanog banketa priređenog za delegaciju iz Srbije, predsednik GO Grocka je uručio prigodne poklone predsedniku Saveza veterana sporta Magomed Mirzamagomedovu, i dvojici vicepredsednika saveza veterana sporta, Čerepahinu i Tarasovu.

 

Veliki broj medijskih kuća Rusije je propratio navedene događaje, a boravak srpske delegacije je u Novosibirsku i gradu nauke Kocljovo bio u znaku najsrdačnijeg prijema od strane ruskih domaćina.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka