Svečano otvoren privatni dečiji vrtić „Lavić“ u Vrčinu

0

U naselju Vrčin  danas  je svečano otvorena prva namenska  privatna predškolska ustanova „Lavić“.

Simboličnim presecanjem vrpce, ovaj privatni vrtić svečano su otvorili Dragoljub Simonović, predsednik grdske opštine Grocka i Milosav Miličković,  državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije. Svečanom otvaranju, takođe su prisustvovali Živadinka Avramović, zamenica predsednika gradske opštine Grocka, opštinsko rukovodstvo i veliki broj sugrađana.

Potom su prisutnim gostima dobrodošlicu poželeli osnivač privatne predškolske ustanove „Lavić“ i vlasnica firme „Movie kitchen cetering“ Žaklina Tanasijević i direktorka vrtića Jovana Begović.

Obraćajući se prisutnima Žaklina Tanasijević istakla je da je  investiranjem  u privatnu predškolsku ustanovu   firma „Movie kitchen cetering“ zakružila deset godina uspešnog poslovanja, jer ulaganjem u decu – ulažemo u budućnost.

Direktorka privatne predškolske ustanove „Lavić“ Jovana Begović, poželela je svim gostima dobrodošlicu, rekavši da  su na ovaj način omogućeni moderni uslovi za razvoj kvalitetnog vaspitno-obrazovnog rada sa decom uzrasta od godinu dana do sedam godina.

Prisutnima se obratio i Dragoljub Simonović, predsednik gradske opštine Grocka, koji je ovom prilikom istakao značaj  i potrebu otvaranja jedne ovakve  privatne ustanove, koja će rešiti problem upisa dece u Vrčinu, ali i u drugim okolnim naseljima na teritoriji gradske opštine Grocka.

-Ovo je prva namenski otvorena predškolska ustanova na našoj opštini, izgrađena u skladu sa visokim standardima, koji maksimalno zadovoljavaju potrebe, pre svega dece. Državni vrtići na teritoriji opštine Grocka imaju upisano duplo više dece od propisanih kapaciteta i nažalost ove godine 599 dece nije upisano u državni vrtić, a u samom naselju Vrčin 41 dete ove godine nije našlo svoje mesto u predškolskoj ustanovi. Ovoj način rešiće problem nezadovoljstva roditelja, koji nisu uspeli da upišu svoju decu u predškolsku državnu ustanovu, budući da su uslovi plaćanja isti kao i u državnim vrtićima. Ovaj  objekat omogućiće  odlične uslove za boravak dece, uključujući  i bezbednost, a lokalna samouprava uložila je sredstva u pristupne puteve ka ovom vrtiću, rekao je predsednik Simonović.

Govoreći o planovima, Simonović je najavio da će, u saradnji sa gradom Beogradom, biti izgrađen i vrtić u Vinči, čime će se  rešiti  problem oko 500 dece, kao i u Kaluđerici, gde će  kapaciteta  biti  200 dece.

Na jugu opštine, takođe je u planu izgradnja vrtića,  čime bi se obezbedili uslovi za upis 80-oro  dece i na taj način bi praktično  u celosti  bio rešen problem neupisane dece, zaključio  je Simonović.

Privatna predškolska ustanova „Lavić“, koja se prostire na 1.500 metara kvadratnih, može da primi 220-oro dece, ima video nadzor, protivpožarne, protivprovalne i protivpoplavne alarme, televizor u svakoj sobi, vi-fi, podno grejanje.

U okviru vrtića nalazi se: multifunkcionalna sala, trpezarija, sobe za spavanje i igru, a odvojen je deo za jaslice i deo za decu  uzrasta od tri do sedam  godina.

„Lavić“ počinje sa  radom  u petak, 1. septembra, a od oktobra mališani  će moći da se igraju na krovu vrtića, gde će takođe biti dvorište, kojim će se dolaziti liftom.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka