СТАРИ СЈАЈ ОБНОВЉЕНИХ СПОРТСКИХ ТЕРЕНА

0

Вечити ривали, фудбалски клубови „Црвена звезда“ и „Партизан“, гостовали су, у само неколико седмица у општини Гроцка, одигравши пријатељске утакмице са клубовима „Подунавац“ у Ритопеку и „Дунавац“ на истоименом грочанском стадиону. Тако бележе „Грочанске новине“ из маја 1973. године, преносећи „како се не може замислити лошије време за игру“, јер је непрестано падала киша и било је необично хладно за време утакмице у Ритопеку! „Партизан“ је тада наступио без неколико првотимаца, али, извештач пише да то није умањило драж ове утакмице. „Фудбалери „Подунавца“ борили су се срчано са реномираним противником“, а утакмица је завршена победом „Партизана“ са 1 : 0.

„Црвена звезда“ је на стадиону „Дунавца“ играла са доста бивших, али и будућих првотимаца, које је предводио ветеран Ратомир Дујковић. На игралишту „Дунавца“, пишу „Грочанске новине“, скупило се доста навијача из Гроцке и околине: „време је било лепо, а терен погодан за игру, мада је изненадно наоблачење и краткотрајан пљусак запретио да поквари овај сусрет.“ Утакмица је завршена резултатом 4:2 за „Звезду“, наравно, али је закључак и тада био да гостовање „врхунских клубова инспирише за игру и посету“.

Поштујући традицију и у области спорта и некада познатих и веома активних фудбалских клубова са територије градске општине Гроцка, општинске власти издвојиле су чак осам милиона динара из буџета за потребе спортских клубова у 2017.години. Поређења ради, то је два пута више него ранијих година. Средства су рационално подељена у складу са одлуком о категоризацији клубова донетој на седници Скупштине градске општине Гроцка. Обновљени су спортски терени ФК Винча, Лештане, Врчин, „Дунавац“ у Гроцкој, а почело се и са активностима на оживљавању Омладинског фудбалских клубова у Калуђерици, Заклопачи и у Умчарима, те упису нових чланова.

Део средстава и опреме за спортске терене донирао је Фудбалски савез Београда, а значајна средства издвојила је и општина Гроцка за инфраструктуру спортских клубова. Нарочита пажња посвећена је улагању у школски и рекреативни спорт, јер се очекује да ће допринети развоју младих талената на подручју градске општине Гроцка, која је, очито, у неким ранијим временима, била расадник даровитих спортиста.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка