Slava Sveta Trojica proslavljena u Grockoj

0

Sveta Trojica ili Duhovi,je jedan od najvećih praznika u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koji se obeležava 50. dan posle Uskrsa i deseti dan posle Spasovdana. Duhovi predstavljaju i „rođendan“ Hrišćanske crkve, a nazivaju se još i Trojice, Trojičin dan, Silazak svetog duha na apostole.
U  crkvi Svete Trojice u Grockoj proslavljena  je crkvena slava čiji je domaćin ove godine bio Goran Brkić iz Grocke. Nakon služenja liturgije u crkvi Svete Trojice u Grockoj , kojoj su prisustvovali predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović i zamenica predsednika Jasmina Mandić, krenula je litija kroz naselje.

Litija se tradicionalno zaustavila kod česme u centru Grocke i na Smederevskom putu kod žitnih silosa, gde su sveštenici očitali molitvu uz Božiji blagoslov. Po završetku litije, u porti crkve, sveštenstvo i domaćin slave Goran Brkić presekli su slavski kolač čime je simbolično sadašnji domaćin slave preneo domaćinstvo za sledeću godinu na Mileta Punića .
Sveta Trojica je i Dan policije i policijska slava koju su zaposleni proslavili i u Policijskoj stanici u Grockoj. Gosti na slavi bili su predsednik Gradske opštine Grocka  Stefan Dilberović, zamenica predsednika Jasmina Mandić, predsednik Skupštine opštine Grocka Spasoje Živanović i zamenik predsednika Skupštine Zoran Kostić. Ovom prilikom predsednik Dilberović uručio je komandiru Policijske stanice Grocka Zoranu Đorđeviću, fotoaparat, koji je nedostajao policijskoj upravi za obavljanje zadataka na terenu, kao poklon u znak zahvalnosti na dobroj saradnji.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka