Simonović i Vesić u obilasku ugroženih građana

0

Nakon jutrošnjeg zasedanja štaba za vanredne situacije, predsednik Simonović sa saradnicima i članovima Štaba započeo je obilazak mesta koja su pogođena jučerašnjim bujicama. Zamenik gradonačelnika Beograda i gradski menadžer, Goran Vesić obišao je sa Simonovićem Umčare i Begaljicu i obećao punu podršku grada Beograda u saniranju štete na infrastrukturi.

Mehanizacija svih javnih preduzeća je od rano jutros na terenu i pomažu građanima u uklanjanju nanosa blata i šuta, kao i uništenog nameštaja. Štab je oformio četiri komisije koje obilaze domaćinstva pogođena bujicama. Građanima će biti obezbeđena i dezinfekciona sredstva kako ne bi došlo do izbijanja zaraze.

U Begaljici je došlo do blokade puta prema Grockoj od strane nezadovoljnih građana kao revolt prema pojedinim komšijama koji ne dozvoljavaju pristup Begljaičkom potoku građevinskim mašinama. Blokada je trajala nešto preko sat vremena i okončana je nakon intervencije Simonovića i Vesića i dogovora sa građanima da se imovinsko pravni sporovi rešavaju nakon otklanjanja čepova na kanalu, te su mašine pristupile čišćenju kanala a građani oslobodili put koji je sada prohodan.

Sa JP „Putevi Srbije“ dogovorena je hitna sanacija mosta preko Dibočajskog potoka na Smederevskom putu te bi „Smederevac“ trebalo da bude prohodan najkasnije do kraja sutrašnjeg dana.


Fotografije iz naselja Kamendol možete pogledati OVDE!

Fotografije iz naselja Brestovik možete pogledati OVDE!

Fotografije iz naselja Umčari možete pogledati OVDE!

Fotografije iz naselja Begaljica možete pogledati OVDE!

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka