Саветовање воћара и виноградара у оквиру 52. „Грочанских свечаности“

0

Данас је у Великој сали СО Гроцка одржано традиционално Саветовање воћара и виноградара у организацији Института за примену науке у пољопривреди, ПССС Смедерево и Градске општине Гроцка. Пре самог програма присутнима се обратила председница ГО Гроцка Живадинка Жижа Аврамовић.

Само саветовање било је подељено у више тема. У првом делу саветовања Проф. др Мића Младеновић са Пољопривредног факултета у Београду држао је предавање о „Значају пчела за производњу воћа“. Након тога, др Драган Раховић, др Славица Чолић и др Ивана Бакић са Института за примену науке у пољопривреди говорили су на тему „Погодности сорти и селекција кајсије за прераду“. Проф. др Драган Милатовић са Пољопривредног факултета у Београду говорио је на тему „Савремене технологије производње шљиве“, а проф. др Никола Мићић са Пољопривредног факултета из Бања Луке одржао је предавање на тему „Отворена питања система гајења за интензивирање производње трешње.

Након дискусије на претходно пређене теме уследио је други блок саветовања током којег је Мсц Ненад Илић, произвођач говорио на тему „Практична искуства у производњи јагоде“, а након њега Чедомир Николић, самостални консултант је обрадио тему „како до органског производа у воћарству“. Мр Дејан Маринковић из ПССС Смедерево одржао је предавање на тему „Подстицаји Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у воћарству“ а након њега је саветовање завршено темом „ИПАРД – шанса за нове инвестиције“ о којој је говорио господин Тодо Терзић из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

Организациони одбор овогодишњег саветовања чинили су: др Раде Јовановић, директор Института за примену науке у пољопривреди, Живадинка Жижа Аврамовић, председница ГО Гроцка, Стефан Дилберовић, Председник СО Гроцка, Душко Живанчевић, помоћник председника општине за пољопривреду, Зоран Костић, члан Већа ГО Гроцка, Горадана Мирковић, шеф протокола ГО Гроцка, др Славица Чолић, др Драган Раховић, др Ивана Бакић, и др Наташа Толимир из Института за примену науке у пољопривреди, као и Горан Павловић из пољопривредне саветодавне и стручне службе Смедерево.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка