САСТАНАК ЖЕНСКЕ МРЕЖЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА ПРОТИВ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

0

Данас је одржан редовни састанак активисткиња ЖЕНСКЕ МРЕЖЕ ПРОТИВ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ са територије општине Гроцка, којем је председавала Живадинка Аврамовић, заменик председника општине Гроцка, иначе иницијатор и главни координатор ове мреже, која је основана 10. децембра 2016. године.

Повод за сусрет и договор о даљим активностима био је допис Зоране Михајловић, потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, којим се предлаже увођење паник-тастера у центрима за социјални рад, после трагичних догађаја који су у јулу месецу, у само недељу дана, резултирали смртним исходом чак две мајке и једног малолетног детета од стране бивших супружника несрећних жена. Да потсетимо, у раковичком центру за социјални рад повређено је и троје службеника тог центра, који су покушали да одбране жртву…

Од стручних лица овом састанку су присуствовале и инспекторка МУП Србије задужена за област насиља и дугогодишњи лекар Хитне помоћи у Гроцкој.

Инспекторка је упознала активисткиње месних заједница општине Гроцка да је ситуација прилично алармантна, да се на терену примећује пораст сваке врсте насиља, те да је неопходно ангажовати још стручних људи у полицији, поготово на једној од најраспрострањенијих и највише насељених месних заједница – Калуђерици.

Договорене су трибине против насиља, које ће се од септембра месеца редовно одржавати у свим месним заједницама општине Гроцка, као и подела флајера којим ће грађанство бити упознато на који начин може да се обрати чланицама мреже, које су у поседу мобилних телефона, који су умрежени са другим важним карикама у ланцу спречавања насиља – центром за социјални рад, полицијом и Хитном помоћи.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка