Sastanak povodom nedavnog protesta u Vrčinu

0

Građani naselja Vrčin, kod Vrčinske petlje su u nedelju 23. oktobra održali protest  na kome su zatražili hitan prijem kod predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića  kako bi mu predočili problem koji je povod protesta.

Predsednik Simonović danas se sastao sa predstvnicima građana ovog dela Vrčina, a sastanku su prisustvovali i direktorka JP „Direkcija za izgradnju opštine Grocka“ Ruža Mrkić, član veća Zoran Kojić i šef kabineta predsednika gradske opštine Grocka Sanja Jovanović.

Naime, prilikom rekonstrukcije regionalnog puta drugog b reda broj 347 (Vrčin- Zaklopača) na deonici od  Kragujevačkog puta, do izlaza na auto-put (ulice: Avalska, 29. novembar, Save Kovačevića i Lole Ribara) nije faktički urađena najavljena rekonstrukcija već samo sanacija postojećih oštećenja.

Građani Vrčina se slažu da je bila neophodna rekonstrukcija dela puta Vrčin- Zaklopača, i zahvalni su na tome, ali traže da se hitno pristupi kompletnoj rekostrukciji  i  deonice od vrčinske petlje do Kragujevčkog puta, gde se sanacijom ne može rešiti problem, jer više decenija nije vršeno ozbiljnije održavanje i taj deo puta se nalazi u jako lošem stanju.

Građani su predočili i da je neophodno što pre vrati liniju gradskog prevoza 303 koja je saobraćala do Vrčina a obustavljena je zbog neprohodnosti puta Zaklopača-Vrčin. Budući da je ta deonica puta sada ponovo prohodna za saobraćaj građani traže da im se što pre ponovo uvede gradski prevoz.

Na satanku predsednik  gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović je podržao građane i istako da se slaže sa njihovim zahtevima kao i da je očekivao od nadležnih institucija rekonstrukciju celokupne dužine puta, a ne samo delimičnu.

U cilju rešavanja ovog problema predsednik Simonović uputio je dopis JP „Putevi Srbije“ i Minstarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u kome im je prodočen problem i molba za hitnim rešavanjem istog.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka