Sastanak organizacionog odbora privredno-sportske manifestacije koji će se održati gradu Novosibirsk

0

Juče na stadionu FK „Partizan“, u Humskoj održan prvi sastanak organizacionog odbora sportsko-privredne manifestacije koja će se održati u Ruskom gradu Novosibirsk, u Novosibirskoj oblasti, u Rusiji, od 22.-26.11.2018. godine. Pored delegacije organizacionog komiteta Rusije na sastanku su prisustvovali Predsednik Rvačkog kluba „Partizan“ Rajko Baltić, koji se nalazi na čelu organicazionog odbora, predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je predsednik odbora za privredu, direktorka Centra za kulturu Grocka Zorica Atić, koja je predsednik odbora za kulturu i Goran Kasum, kao predsednik odbora za sport na predstojećoj manifestaciji.

Predsednik Saveza veterana sporta Novosibirke oblasti, koji je takođe bio na sastanku organizacionog odbora, već 12 godina uspešno organizuje međunarodnu sportsku manifestaciju pod nazivom „KUBOK DRŽAVE“, u prevodu Kup prijateljstva. Ovogodišnja manifestacija će predstaviti najbolje sportiste Rusije i Srbije, reprezentativce, a takođe će gosti na predstojećem takmičenje biti i istaknuti Olimpijski i Svetski dobitnici medalja. Ovo će biti jedan pravi sportski praznik koji će uticati na dalji razvoj srpsko-ruskog prijateljstva između zemalja. Istovremeno sa sportskom manifestacijom, 23.11.2018. godine održaće se i „BISNIS FORUM“ između privrednika Srbije i privrednika Sibirske i Novosibirke oblasti. Učesnici „BISNIS FORUM“ su privrednici iz opštine Grocka jer je opština Grocka kao najveći proizvođač voća u Srbiji istovremeno i najveći izvoznik za Rusiju.

Ovim povodom predsednik opštine Grocka je u obraćanju mediji istakao odličnu saradnja i poštovanje dveju zemalja, predsednika Srbije Aleksandra Vućiča kao i predsednika Rusije Vladimira Putina, koji otvaraju vrata ovakvim događajima. On je pozvao delegaciju organizacionog komiteta Rusije da u četvrtak bude gost opštine Grocka, kao i da zajedno obiđu neke od uspešnih privrednih potencijala Grocke.

 

Share.

Leave A Reply

© 2022 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka