Састанак организационог одбора привредно-спортске манифестације који ће се одржати граду Новосибирск

0

Јуче на стадиону ФК „Партизан“, у Хумској одржан први састанак организационог одбора спортско-привредне манифестације која ће се одржати у Руском граду Новосибирск, у Новосибирској области, у Русији, од 22.-26.11.2018. године. Поред делегације организационог комитета Русије на састанку су присуствовали Председник Рвачког клуба „Партизан“ Рајко Балтић, који се налази на челу органицазионог одбора, председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је председник одбора за привреду, директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, која је председник одбора за културу и Горан Касум, као председник одбора за спорт на предстојећој манифестацији.

Председник Савеза ветерана спорта Новосибирке области, који је такође био на састанку организационог одбора, већ 12 година успешно организује међународну спортску манифестацију под називом „КУБОК ДРЖАВЕ“, у преводу Куп пријатељства. Овогодишња манифестација ће представити најбоље спортисте Русије и Србије, репрезентативце, а такође ће гости на предстојећем такмичење бити и истакнути Олимпијски и Светски добитници медаља. Ово ће бити један прави спортски празник који ће утицати на даљи развој српско-руског пријатељства између земаља. Истовремено са спортском манифестацијом, 23.11.2018. године одржаће се и „БИСНИС ФОРУМ“ између привредника Србије и привредника Сибирске и Новосибирке области. Учесници „БИСНИС ФОРУМ“ су привредници из општине Гроцка јер је општина Гроцка као највећи произвођач воћа у Србији истовремено и највећи извозник за Русију.

Овим поводом председник општине Гроцка је у обраћању медији истакао одличну сарадња и поштовање двеју земаља, председника Србије Александра Вућича као и председника Русије Владимира Путина, који отварају врата оваквим догађајима. Он је позвао делегацију организационог комитета Русије да у четвртак буде гост општине Гроцка, као и да заједно обиђу неке од успешних привредних потенцијала Гроцке.

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка