Saopštenje za poljoprivrednike

0

Od početka kalendarski proleća 22.3. 2018 godine vremenske prilike su pokzivale jako ekstremne period u proteklih dva meseca. Imali smo jaku pojavu mraza krajem marta, a posle toga i ekstreman prelaz sa zimskih temperatura na letenje. Prosečne temperature u aprilu su bili veće za nekoliko stepeni od uobičajenih što je dovelo mnogo ranije od uobičajenog da se počne zaštita poljoprivrednih useva i voćnjaka od elementarne nepogode grada.

GO Grocka i ove godine poklanja veliku pažnju i sistemu odbrane od grada na svojoj teritoriji. Prosle godine su preduzeti koraci kako bi se sistem unapredio i što bolje funkcionisao u vidu nabavke 100 protivgradnih raketa, što se pokazalo kao odličan potez, jer u danima kad se zahtevala odbrana od grada sa dovoljnom količinom ispaljenih raketa opasnost od pojave štete na usevima je bila svedena na najmanju moguću meru. Poučeni iskusvom od prošle godine i ove godine smo nastavili istu praksu. Od početka sezone odbrane od grada do danas ispaljeno je skoro duplo više raketa neko cele prošle sezone za samo mesec dana. U tri dana kad je pretila opasnost da grad napravi štetu enormnih razmera, strelci su sa 8 stanica ispalili 53 rakete i uspešno odbranili teritoriju, sa sporadičnom pojavom sugradice na nekim delovim koja je dokaz da su gradonosni oblaci razbijeni.

Situacija sa vremenom se prati svaki dan i GO Grocka na čelu sa predsednikom Draguljubom Simonovićem i nadležna lica ništa ne prepuštaju slučaju i odreagovaće u svakoj situaciji maksimalno ozbiljno kao bi građani i dalje bili zadovoljni funckionisanjem sistema odbrane od grada.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka