Саопштење за пољопривреднике

0

Од почетка календарски пролећа 22.3. 2018 године временске прилике су покзивале јако екстремне период у протеклих два месеца. Имали смо јаку појаву мраза крајем марта, а после тога и екстреман прелаз са зимских температура на летење. Просечне температуре у априлу су били веће за неколико степени од уобичајених што је довело много раније од уобичајеног да се почне заштита пољопривредних усева и воћњака од елементарне непогоде града.

ГО Гроцка и ове године поклања велику пажњу и систему одбране од града на својој територији. Просле године су предузети кораци како би се систем унапредио и што боље функционисао у виду набавке 100 противградних ракета, што се показало као одличан потез, јер у данима кад се захтевала одбрана од града са довољном количином испаљених ракета опасност од појаве штете на усевима је била сведена на најмању могућу меру. Поучени искусвом од прошле године и ове године смо наставили исту праксу. Од почетка сезоне одбране од града до данас испаљено је скоро дупло више ракета неко целе прошле сезоне за само месец дана. У три дана кад је претила опасност да град направи штету енормних размера, стрелци су са 8 станица испалили 53 ракете и успешно одбранили територију, са спорадичном појавом суградице на неким деловим која је доказ да су градоносни облаци разбијени.

Ситуација са временом се прати сваки дан и ГО Гроцка на челу са председником Драгуљубом Симоновићем и надлежна лица ништа не препуштају случају и одреаговаће у свакој ситуацији максимално озбиљно као би грађани и даље били задовољни фунцкионисањем система одбране од града.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка