Republički sanitarni inspektor obišao vodovodni sistem Grocke

0

Republički sanitarni inspektor Milka Mileusnić zadužena za opštinu Grocka bila je dana 19. maja u obilasku vodovodnog sistema i proveri stanja sanitarne – higijene vodovoda Grocke.

Obilaskom terena i uvida u dokumentaciju konstatovala je da su odgovorni u JP Vodovod i Kanalizacija Grocka postupili po merama predostrožnosti koje su im naložene od strane Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Dva bunara koja su bila potopljena bum4 u Umčarima i A4 u Tranšpedu odmah su isključena iz sistema. Tokom vikenda 17. i 18. maja oba bunara su očišćena, sanitarno zbrinuta i urađena je dezinfekcija bunara.

19. maja urađeno je vanredno uzorkovanje vode iz ta dva bunara i tom prilikom je konstatovano da je bunar u Umčarima potpuno spreman za eksploataciju, a bunar u Tranšpedu da se još jednom podvrgne dezinfekciji. Čim rezultati ispitivanja pokažu zadovoljavajuće rezultate Republički sanitarni inspektor dozvoliće JP Vodovod i kanalizacije Grocka da uključe bunar za snabdevanje Boleča.

Direktor Vodovoda i šef Sanitarne službe su na stalnoj vezi sa Republičkim sanitarnim inspektorom i Gradskim zavodom za javno zdravlje.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka