Реконструисана подручна ОШ „Миловоје Мића Стојковић“ у Камендолу

0

Стара и дотрајала школска зграда у Камендолу, која је изграђена почетком 20. века претходних година имала је јако лоше услове за наставу. Градска општина Гроцка годинама уназад улаже у одржавање и санацију школских објеката на својој територији према приоритетима које школски одбори доставе локалној самоуправи.

Реконструкција школе у Камендолу је достављена као приоритетно улагање у објекте које користи ОШ „Миливоје Мића Стојковић“ из Умчара. Локална самоуправа обезбедила је средства за замену целокупне дотрајале столарије, а потом и молерско-фарсбарске радове целокупног ентеријера објекта. На објекту је реконструисана и целокупна фасада са побољшањем енергетске ефикасности објекта, а замењена је и ограда око школског дворишта са новом улазном капијом.

Уз помоћ градског Секретаријата за образовање и дечју заштиту, у школи су обезбеђене нове грејне пећи за предстојећу зиму, замењене су школске табле са белим магнетним, купљени су телевизори, рачунари и штампач, замењен је целокупан намештај и уведен интернет у школски објекат, па сада наши мали ђаци од 1. до 4. разреда коначно имају услове као и њихови другари из централних делова града.
Председница ГО Гроцка, Живадинка Аврамовић са сарадницима и директором школе Владиславом Бокићем, обишла је реконструисану ОШ „Мића Стојковић“  у Каменодлу где су разговарали на тему даљим инвестиција у објекте који функционишу у оквиру централне школе у Умчарима.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка