Rekonstruisana područna OŠ „Milovoje Mića Stojković“ u Kamendolu

0

Stara i dotrajala školska zgrada u Kamendolu, koja je izgrađena početkom 20. veka prethodnih godina imala je jako loše uslove za nastavu. Gradska opština Grocka godinama unazad ulaže u održavanje i sanaciju školskih objekata na svojoj teritoriji prema prioritetima koje školski odbori dostave lokalnoj samoupravi.

Rekonstrukcija škole u Kamendolu je dostavljena kao prioritetno ulaganje u objekte koje koristi OŠ „Milivoje Mića Stojković“ iz Umčara. Lokalna samouprava obezbedila je sredstva za zamenu celokupne dotrajale stolarije, a potom i molersko-farsbarske radove celokupnog enterijera objekta. Na objektu je rekonstruisana i celokupna fasada sa poboljšanjem energetske efikasnosti objekta, a zamenjena je i ograda oko školskog dvorišta sa novom ulaznom kapijom.

Uz pomoć gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, u školi su obezbeđene nove grejne peći za predstojeću zimu, zamenjene su školske table sa belim magnetnim, kupljeni su televizori, računari i štampač, zamenjen je celokupan nameštaj i uveden internet u školski objekat, pa sada naši mali đaci od 1. do 4. razreda konačno imaju uslove kao i njihovi drugari iz centralnih delova grada.
Predsednica GO Grocka, Živadinka Avramović sa saradnicima i direktorom škole Vladislavom Bokićem, obišla je rekonstruisanu OŠ „Mića Stojković“  u Kamenodlu gde su razgovarali na temu daljim investicija u objekte koji funkcionišu u okviru centralne škole u Umčarima.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka