Raste nova školska zgrada u Leštanima

0

Programom Vlade Republike Srbije koji je usvojen 2016 godine, a koji se odnosi na obnovu i unapređenje objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, na veliko zadovoljstvo meštana naselja Leštane, kao i rukovodstva opštine Grocka, obuhvaćena je i izgradnja nove, dugoočekivane osnovne škole u Leštanima.

Vrednost investicije iznosi oko 4 miliona eura, a mesta će biti za 720 đaka, što znači da će ovo naselje konačno dobiti osmogodišnju školu, gde se mališani nakon završenog četvrtog  razreda neće upućivati u obližnje naselje, Vinču.

Pored toga što će svoje osnovno obrazovanje pohađati u naselju u kom su odrasli, imaće i najbolje uslove školovanja, jednu od najmodernijih škola u Beogradu, sa svim pratećim sadržajima i fiskulturnom salom.

Stari, neuslovni školski objekat srušen je pre godinu dana a zemljani radovi su se odužili zbog nepredviđenih i neucrtanih podzemnih instalacija koje su morale da budu izmeštene. Radovi su nakon toga tekli po planu a objekat je počeo da dobija konačne konture. Do sad je izlivena celokupna konstrukcija školskog aneksa, deo objekata sa učionicama je u fazi pripreme za izlivanje prvog sprata a završeno je i izlivanje temelja buduće fiskulturne sale.

Gradilište su danas obišli sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednica GO Grocka Živadinka Avramović, predsednik Skupštine GO Grocka Stefan Dilberović, kao i član veća GO Grocka zadužen za oblast obrazovanja Živadin Mitrić zajedno sa predstavnicima izvođača radova i projektanata.

Izvođač radova, preduzeće „Jadran“ radi na izgradnji škole bez pauza i po najvrelijim letnjim danima. Dinamika radova predviđa da se radovi na konstrukciji, kao i radovi na fasadi, stolariji i krovu završe do novembra meseca da bi tokom zimskih meseci mogli da se obavljaju radovi na enterijeru objekta. Ukoliko vremenski uslovi dozvole da se dinamika ispoštuje prema planu,  osnovci iz Leštana će u novu školu ući tokom proleća 2020.

Do tada, nastavu pohađaju u Osnovnoj školi Miloje Vasić u Kaluđerici, a grad Beograd i GO Grocka nastaviće sa organizovanjem prevoza dece do škole i nazad.

 

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka