Radovi na asfaltiranju deonice puta koja spaja Umčare i Pudarce

0

Predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović , gradski menadžer Goran Vesić  i predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović, zajedno sa rukovodstvom gradske opštine Grocka obišli su danas završne radove na sanaciji deonice puta koja povezuje naselja Pudarci i Umčari.

Naime, reč je o državnom  putu, a radovi se izvode na potesu od ulice Narodnih heroja u Pudarcima do Beogradske ulice u Umčarima, u dužini od 3.300 metara. U okviru sanacije urađeni su trotari i ivičnjaci, a u toku su radovi na završnom sloju asfalta.

Prilikom obilaska ove deonice puta, gradski menadžer Goran Vesić istakao je da je ulaganje u infrastrukturni razvoj naše opštine rezultat izuzetne saradnje grada Beograda sa rukovodstvom gradske opštine Grocka.

-To samo pokazuje koliko nam je važno da se razvijaju prigradska naselja. Mi kao Grad Beograd samo preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda ulažemo četiri puta više novca godišnje u prigradska naselja nego što je to bilo ranije. Poslednje četiri godine ulažemo oko 420 miliona dinara godišnje, a u prethodnom periodu je ulagano 100 miliona dinara godišnje. To je bez “Beograd puta“ i drugih naših preduzeća koja su takođe povećala ulaganja u prigradska naselja za sigurno četiri do pet puta“, istakao je Vesić.

On je naveo da je u razgovoru sa građanima dogovorio da se sledeće godine uradi zamena cevovoda na potezu Pudarci-Umčari.

Taj posao već je predviđen planom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, rekao je on i dodao da će biti postavljeno tri kilometra novih cevi.

„Opština će aktivirati izgradnju fabrike za preradu vode što znači da će ovaj kraj u narednih godinu, godinu i po dana po prvi put imati stabilno vodosnadbevanje. Oni se snadbevaju iz bunara i zaslužuju da imaju stabilno vodonadbevanje i kvalitetnu vodu“, pojasnio je on.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je izrazio zadovoljstvo zbog radova na asfaltiranju puta koji spaja naselja Umčari i Pudarci koji, kako je dodao, nije rađen 47 godina.

-Na teritoriji naše opštine danas radi 57 mašina na različitim putnim trasama. Pored toga što ozbiljno ulažemo u infrastrukturni razvoj, ono što se bitno razlikuje od prethodnih vremena jeste  brzina i tempo u izvođenju radova, ali i efikasnost u rešavanju prioritetnih problema, koji doprinose boljem životu naših sugrađana. U prethodne dve godine do sada uradili smo oko 65 km asfalta i oko 70 km atarskih puteva, a u koliko nam vremenski uslovi dozvole , do kraja godine planiramo da ukpna dužina asfaliranih puteva i ulica bude 70 kilometra- rekao je predsednik Simonović.

On je takođe dodao da su pred opštinskim rukovodstvom veliki izazovi i zadaci , ocenjujući da saradnja  opštine Grocka, Grada Beograda i Republike Srbije nikad nije bila bolja.

– Za sledeću godinu u planu je izgradnja fabrike za preradu vode u Umčarima, izgradnja kompletne vodovodne mreže na potesu Umčari-Pudarci, kao i izgradnja vodovodne mreže za naselje Kamendol, što znači da će stanovnici južnog dela naše opštine po prvi put imati  tehnički ispravnu vodu za piće. Očekujemo da do kraja godine bude završen sistem Makiš 2 za severni deo naše opštine, a sledeće godine i u naseljima Ritopek i Vinča.  Radovi na priključenju  naselja Vrčin, Zaklopača i Grocka očekuju se  do kraja sledeće godine, a priključak na magistralni cevovod Makiš-Mladenovac za južni deo opštine  biće realizovan do 2025. godine- istakao je predsednik Simonović.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka