Protojerej-stavrofor dr Dragomir Sando u poseti Grockoj

0

Predsednik odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke protojerej- stavrofor dr Dragomir Sando i sekretar kancelarije za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Sandra Dabić, posetili su danas Gradsku opštinu Grocka.
Povod njihove posete je četrnaest godina uspešne saradnje Srpske pravoslavne crkve- odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke , sa Gradskom opštinom Grocka.
Svečni prijem oraginizovan je u kabinetu zamenice predsednika opštine Jasmine Mandić, kojom je prisustvovalo rukovodstvo opštine: zamenica predsednika opštine Jasmina Mandić, predsednik Skupštine opštine Spasoje Živanović, zamenik predsednika skupštine Zoran Kostić, članovi opštinskog veća Živadin Mitrić i Zoran Milićević . Sastanku su takođe prisustvovali i predstavnici verske zajednice Arhimandrid Stefan Šarić , duhovnik manastira Rajinovac i otac Aleksandar Mitrović , starešina hrama Svete Tojice u Grockoj, kao i direktor Osnovne škole „Ilija Garašanin“ , Dragan Gojković i koordinator interesorne komisije Gradske opštine Grocka Ivan Kosta.
Gradska opština Grocka je opština sa najvišim odzivom za versku nastavu na teritoriji svih gradskih opština grada Beograda.
– Saradnja između opštine Grocka i verskih zajednica, slobodno mogu reći nikada nije bila jača. Ponosni smo na naše đake, koji u velikom broju pohađaju versku nastavu. Naša opština poštuje i proslavlja pravoslavne verske praznike na taj način pokušavamo da utičemo na svest mladih ljudi i da ih približimo crkvi- istakla je zamenica predsednika Gradske opštine Grocka Jasmina Mandić.
Predsednik odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke protojerej- stavrofor dr Dragomir Sando izrazio je čast i zadovoljstvo što je danas bio u prilici da poseti našu opštinu. On je istakao da je saradnja između verskih zajednica, škola i lokalne samouprave prirodna, zahvaljujući istorijskom nasleđu naše zemlje.
– Grocka kao opština ima dobru strukturu veroučitelja i retka je opština koja se može pohvaliti izuzetnom saradnjom sa Srpskom pravoslavnom crkvom- rekao je protojerej- stavrofor dr Dragomir Sando .
O izuzetnoj saradnji lokalne samouprave i verskih zajednica svedoči i pomoć i podrška koju opština pruža manastiru Rajinovac.
-Do sada u svom radu imao sam dodira sa 10 opština, ali sa opštinom Grocka uspostavio sam najbolju saradnju , jer sadašnje rukovodstvo opštine uvek ima sluha i razumevanja za sve naše potrebe i probleme. Zahvaljujući opštini pokrenulo se istraživanje tla na kome je aktivirano klizište na zemljištu gde se nalazi manastir Rajinovac- istako je arhimandrid Stefan Šarić, duhovnik manastira Rajinovac.
Nakon svečanog prijema u zgradi opštine Grocka, predsednik odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke protojerej- stavrofor dr Dragomir Sando i sekretar kancelarije za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Sandra Dabić, posetili su Osnovnu školu „Ilija Garašanin“ i manastir Rajinovac.

Galeriju slika možete pogledati OVDE

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka