Pronađeno privremeno rešenje za osnovce iz Begaljice

0

U ponedeljak je održan sastanak direktora Osnovnih obrazovnih ustanova sa naše opštine sa sekretarkom Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Snežanom Đurić i pomoćnikom sekretara Igorom Raičevićem, a sastanku su ispred opštine Grocka prisustvovali član veća zadužen za obrazovanje Živadin Mitrić i šef kabineta predsednika Sanja Jovanović.

Najvažnija tema sastanka je bila raspored dece iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Begaljice koja će pohađati nastavu u Osnovnoj školi „Ilija Garašanin“ u Grockoj dok se ne okonča postupak sanacije škole u Begaljici koju je u aprilu mesecu zahvatio požar. Ovo je samo privremeno rešenje jer je u toku priprema konkursne dokumentacije i u skorijem periodu se očekuje početak radova na sanaciji krova škole koja se sprovodi u saradnji Sekretarijata za obazovanje i dečiju zaštitu, gradske opštine Grocka i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Opština je u dogovoru sa Sekretarijatom pronašla prostor u blizini škole u Begaljici koji će poslužiti za produženi boravak dece i potrebe biblioteke. Takođe, pronađen je prostor za predškolsku pripremnu grupu koju će pohađati 20 dece. Ova dva prostora će se uzeti u zakup i taj prostor će se adaptirati i privesti nameni. Polazak predškolske dece se očekuje najkasnije do 10 septembra. Ovo je trenutno najbolje rešenje kako se najmlađa deca ne bi prevozila autobusom u Grocku,a za školsku decu gradska opština Grocka je i ove godine obezbedila prevoz.

DSC_0003 DSC_0008

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka