Procedure organizovanja prevoza zaposlenih za vreme policijskog časa

0

U cilju efikasne primene Obavezne instrukcije o primeni Uredbe o izmenama i dopunama mera za vreme vanrednog stanja u oblasti prevoza putnika u drumskom saobraćaju, u nastavku vam dostavljamo pojašnjenje procedure sa delom koji se odnosi na prijavu zaposlenih koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa.

  1. S obzirom da privredni subjekti preko Ministarstva privrede (i excel obrasca sa ličnim podacima) prijavljuju MUP-u svoje zaposlene koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa, neophodno je da privredni subjekti prvenstveno ovu dozvolu pribave.
  2. Po dobijnju dozvole MUP-a, privredni subjekt se obraća svojoj opštini/gradu sa iskazanom i obrazloženom  potrebom za prevoz svojih zaposlenih, u cilju dobijanja dozvole.
  3. Opština/grad se obraća Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) za zahtevom za dobijanje prethodne saglasnosti (iz Obavezne instrukcije).
    U okviru ovog zahteva, opština/grad obaveštava MGSI da će se prevoz odvijati (u potpunosti ili delimično) u vreme policijskog časa i da zaposleni privrednog subjekta imaju dozvolu MUP za kretanje u vreme policijskog časa.
    Ova, prethodna saglasnost MGSI se može izdati uz  uslov  da privredni subjekt koji će vršiti prevoz putnika dobije dozvolu za vozača od MUP-a za kretanje u vreme policijskog časa i obaveste ih o odobrenoj ruti prevoza i terminima.
  4. Prevoznik se preko Ministarstva privrede obraća MUP i ako dobiju dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa, može da organizuje prevoz.

Na ovaj način i zaposleni i vozač imaju dozvolu MUP za kretanje u vreme policijskog časa, a sama linija prevoza zaposlenih ima dozvolu opštine/grada, uz prethodnu saglasnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Share.

Leave A Reply

© 2021 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka