Председник Симоновић увек уз своје грађане

0

Руководство општине Гроцка настоји да испуни сва обећања. Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић ради оно што нико пре њега није успео, а то је да кроз директан сусрет и причу са грађанима општине се упозна са њиховим проблемима и да их у што краћем року реши. Председник Симоновић заједно са својим сарадницима кренуо у потпуну обнову општине Гроцка, уз напоре и залагање успели су да реше по 30 година запостављане проблеме и да покажу да је брига о грађанима приоритет политике коју спроводе.

 

За само две године успели су да асфалтирају 52 километра путева и да уреде 70 километара атарских путева. Највише су се посветили пољопривредницима и набавили 140 противградних ракета, обновили ракетне станице и уредили путеве до њих. Грочанска чаршија је у потпуности реконструисана и на тај начин званично је отпочела промоција туристичких потенција Гроцке.

 

Нису запоставили ни најмлађе јер су на општини у потпуности реконструисане две школе ОШ „Мића Стојковић“ у Дражњу и ОШ „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици. Уведен је видео надзор у свим школама на територији општине Гроцка који је умрежен са Полициском управом у Гроцкој и на тај начин наша деца су много сигурнија.

 

Насеље Бегаљица је добило потпуно нови изглед. Реновиран је Дом здравља у коме је отворено ново одељење за физијатрију, а такође је ловцима из овог места дата зграда на коришћење и коју су они уредили за њихове потребе. Уређен је и пут у дужини од 12 километара који је повезао Бегаљицу и Врчин.

 

Уложена су и средства у реконструкцију водоводне и канализационе мреже у дужини од 10 километара.

 

„На општини Гроцка нема времена за губљење, радимо сваким даном све више. Имамо одличну сарадњу са градским и републичким властима и  уз залагање и труд одрадили смо капиталне инвестиције од великог значаја за нас. У наредном периоду припремамо се за велика улагања у реконструкцију школа у Лештанима и Камендолу, отварање вртића у Винчи, реконструкцију Дома здравља у Винчи, Пударцима и Камендолу, повезивање водоводног система на Макиш-Младеновац, решење проблема канализације у Калуђерици, реконструкцију пијаце у Винчи, а наставиће се са асфалтирањем улица и уређењем атарских путева. Најбитније ми је да сваки грађанин буде задовољан јер све што радимо је због њих. Личним примером успео сам да прекинем дугогодишњу традицију руковођења из канцеларије и навикао сам садашње руководство да је неопходно да свакодневно обилазимо наше суграђане по свим насељима, да разумемо и саслушамо њихове потребе, обиђемо сваку улицу, сваку њиву, да будемо доступни свима. И даљим радом ћемо оправдати поверење које смо добили.“ истакао је председник Симоновић.

 

 

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка