Председник Симоновић посетио домаћинство Животе Мијаиловића у Дражњу

0

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са својим сарадницима посетио је домаћинство угледног пољопривредника Животе Мијаиловића у Дражњу. Овом приликом био је гост ове породице и имао прилику да са пољопривредницима из овог насеља поразговара о плановима везаним за ово насеље.

У Дражњу је отворена Пошта, потпуно реновирана Основна школа, уређен парк за децу, и почело се са асфалтирањем и насипањем улица,а у плану је да се настави са тим и у наредном периоду. Завршиће се радови на деоници пута који повезује атар села Пударци и Дражањ, а након тога је у плану за насипање пута за Јовановиће. Асфалтираће се и пут који спаја Дражањ са Малим Пожаревцем. Парцела на којој се налази гробље биће проширена и ово насеље ће добити капелу која ће бити изграђена близу гробља. На инцијативу ловачког удружења Дражња уредиће се Ловачки дом.

Пољопривредници из овог места задовољни су радом садашње власти на челу са председником Симоновићем и презадовољни су што су набављене ракете за противградне станице, јер је то био један од великих проблема, а такође пуно им значе путеви који се насипају до њихових имања. Они су такође заинтересовани за поновно покретање задругарства, јер би се на тај начин лакше долазило до пласирања воћа и поврћа на тржиште и лакше би се модернизовала пољопривредна производња.

„Последњих годину дана доста смо се посветили нашим пољопривредницима и жеља нам је да им помогнемо онолико колико смо у могућности насипањем путева до њихових имања. Обезбедили смо добру противградну заштиту набавком 140 ракета којима бранимо наше засаде. Циљ нам је да направимо Савете Месних заједница у свим местима који ће се састојати из угледних привредника и пољопривредника из сваког места који ће учествовати у прављењу планова за рад у будућем периоду тако што ће сугерисати шта је то приоритени проблем који треба да се реши.“ истакао је председник Симоновић.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка