Predsednik Simonović obišao radove na izgradnji kuće za Svetlanu Urošević i njenu majku

0

Predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, sa svojim saradnicima članovima veća Jasminom Mandić i Zoranom Kostićem, obišao je danas radove na izgradnji kuće, koja se gradi za Svetlanu Urošević i njenu majku u Grockoj.

Svetlana je neko ko je uvek bio tu da pomogne drugim ljudima, a lokalna samouprava prepoznala je potrebu da se ovog puta pomogne njoj i njenoj majci, te im je predsednik Simonović obećao donaciju  u vidu građevinskog materijala.

Data obećanje je ispunjeno i radovi na izgradnji kuće su uveliko u toku, a prilikom današnje posete predsednik Simonović odneo je darave, kako to srpski običaji i nalažu.

Prilikom današnje posete, Svetlana Urošević istakla je da je više nego zahvalna predsedniku Simonoviću i opštinskom rukovodstvu ,što su joj pomogli i ispunili dato obećanje.

-Prvenstveno mi znači to što su ispoštovani stari srpski običaji, jer lepo je kad ljudi koji su na čelu opštine drže do toga i pokazuju svojim primerom da tradiciju treba negovati-rekla je Svetlana.

Predsednik Simonović rekao je da je ovo  osma socijalno-ugrožena porodica sa naše opštine, kojoj je lokalna samouprava pomogla da dobije krov nad glavom i normalne uslove za život.

– Sa Svetlanom smo se dogovorili kojim tempom i dinamikom da se dostavlja materijal, kako bi se radovi nesmetano izvodili. Danas je stigao potreban materijal za izolaciju, a radovi dobro napreduju, s obzirom na vremenske uslove. Dopada mi se model kuće, koja će biti izgrađena od drveta, a očekujem da se za 15 dana završi veliki deo radova, pa da nas Svetlana i njena majka do kraja januara pozovu na useljenje.
Ispoštovali smo srpsku tradiciju i običaje, doneli darove, a postavićemo i zastavu , kako bismo ispoštovali sve običaje- kaže Simonović.

Predsednik Simonović naglasio je da će uvek nastojati da pomogne porodicama kojima je pomoć i podrška lokalne samouprave neophodna.

Svi humani ljudi, koji su imaju mogućnost i žele da pomognu Svetlani, novac mogu upalti na žiro račun Komercijalne banke: 205-128071-92

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka