Predsednik Simonović na sastanku sa građanima iz Dražanja

0

Građani naselja Dražanj i predstavnice Udruženja žena Dražanj sinoć su organizovali skup građana kome su prisustvovali predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović i zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović.

Teme sastanka su bile planirani radovi za ovo naselje u narednom periodu, a na sastanku su izloženi problemi i zahtevi građana ovog naselja koje bi trebalo rešiti.

Građanima je najveći problem otvaranje vrtića u ovom naselju. Predsednik Simonović je istakao da zna za problem nepostojanja vrtića za decu na jugu opštine i već je pokrenuta ta tema i trenutno se razrađuje plan da se u Umčarima napravi vrtić koji bi bio dovoljnog kapaciteta za potrebe celog juga.

Drugi veliki problem koji su naveli građani je neispravna voda za piće iz vodovoda koji je privatan i iz kojeg se sada koristi samo tehnička voda. Takođe, ova vodovodna mreža mora se što pre uklopiti u vodovodni sistem opštine Grocka i pripojiti Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija Grocka“ kako bi u narednoj godini završetkom fabrike za vodu u Umčarima dobili ispravnu vodu za piće.

Predsednik Simonović je napomenuo da planira obnavljanje zadrugarstva i pokretanje zadruge u Dražnju koja je nekada postojala. Zgrade Doma kulture i Mesne zajednice biće u potpunosti rekonstruisane i privedene nameni. A založiće se i za bolji rad Doma zdravlja u Dražnju. Dogovorena je i pomoć završetku Crkve Svetih 40 mučenika Sevastijskih u Dražnju.

Pronađena je i parcela u blizini groblja u Dražnju gde će biti izgrađena kapela sa pratećom salom i objektima za sahrane. Asfaltiraće se atarski put koji povezuje Dražanj sa malim Požarevcom, a završiće se i atarski put koji spaja Dražanj i Pudarce. U planu je i potpuna rekonstrukcija glavne ulice u Dražnju koja će biti proširena i biće urađeni i ivičnjaci i trotoar. Deo oko izvora Točak biće uređen. U toku ove nedelje biće očišćen deo oko česme, a planirano je da se uradi i jedno lepo šetalište za građane u ovom delu. Što se tiče ulične rasvete građani mogu prijaviti koja su mesta gde nedostaju sijalice i one će biti zamenjene.

Građani se žale i na šiblje oko njiva koje se neodržava redovno od strane vlasnika parcela. Po prijavi problema komunalna inspekcija će izaći na teren i pokrenuti upravni postupak protiv vlasnika koji se neodgovorno ponašaju. Prema podacima preduzeća EKO Grocka građani Dražnja neredovno plaćaju smeće i apelujemo da moraju redovno da plate odnošenje smeća i da će biti naplaćivane velike kazne ukoliko ne ispunjavaju svoje obaveze.

Predsednik Simonović je napomenuo da će se u narednom periodu založiti za regulaciju autobuskog prevoza i potpunu reorganizaciju polazaka kako bi se lakše i brže stizalo kako do Beograda tako i do Grocke.

Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi i prisutni su mogli sa predsednikom Simonovićem i zamenicom predsednika Avramović da diskutuju i zajednički nađu rešenja za probleme koje ih muče.

Predsednik Simonović je istakao da je prezadovoljan što su se žene u tolikom broju aktivirale i uključile u rešavanje problema koji muče ovo naselje i nastojaće da pomogne Udruženju žena Dražanj u pronalasku prostora za njihove sastanke i aktivnosti koje one imaju u planu.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka