Повећање безбедности на пружним прелазима

0

Председник градске општине Гроцка, Драгољуб Симоновић са директорком ЈП за развој општине Гроцка, Ружом Мркић одржао је данас радни састанак на тему повећања безбедности свих 11 пружних прелаза на територији наше општине.

Комплетна реконструкција пруге између Ресника и Мале Крсне требало би да почне на јесен ове године. Реконструкција подразумева темљну реконструкцију пруге и обухвата замену призминог застора од туцаника, прагова и шина како би се брзина возова на овој деоници повећала на преко 100 километара на час.

Како би се пројектна документација завршила и приступило тендерској процедуру, било је неопходно детаљно дефинисати статусе свих пружних прелаза и њихову фреквентност како би стручњаци тачно проценили који систем заштите и безбедности на који од прелаза да се примени.

Разматрале су се опције укидања појединих прелаза и повећање безбедности на другима, како би се оптимизовала како путна, тако и железничка инфраструктура.

Стручњаци ЦИП-а и железница би у наредном периоду да изнесу коначан предлог заснован на договору локалне самоуправе, предузећа Инфраструктура а.д., ЦИП-а и кредитора.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка