Подстицање развоја пољопривреде на нашој општини

0

Секретар за привреду града Београда Милинко Величковић и директорка Управе за пољопривреду града Београда Снежана Врачар посетили су угледна пољопривредна домаћинства на јужном делу наше општине.

Пре обиласка домаћинстава, заједно са председником градске општине Гроцка Драгољубом Симоновићем, помоћником председника општине Гроцка, који је задужен за пољопривреду Душком Живанчевићем, директорком Јавног предузећа за развој општине Гроцка Ружом Мркић и директором ЈП „Водовод и канализација“  Гроцка Ђорђем Јефтићем  и одборником у Скупштини градске општине Гроцка Зораном Зарићем, обишли су централни базен система за наводњавање кап по кап у Пударцима.

Том приликом руководство локалне самоуправе разговарало је са представницима градске власти о приоритетности да се систем кап по кап што пре пусти у употребу, будући да је општина Гроцка воћарски крај и да је то од великог интереса за све пољопривреднике.

У насељу Пударци, такође су обишли и  савремени дистрибутивни центар за промет воћа и поврћа „ПДМ Агро фруит“, где их власник Драган Пантелић ближе упознао са начином пословања овог дистрибутивног центра, који врши производњу, прераду и пласман воћа на тржиште у складу са најмодернијом технологијом и опремом.

Након тога обишли су угледно пољопривредно газдинство Горана Ивковића из Умчара, који обрађује земљиште на површини од 15 хектара, с тим што на једној трећини земљишта узгаја воће, а остатак земљишта користи за производњу хране за тов јунади.

Секретар за привреду града Београда Милинко Величковић и директорка Управе за пољопривреду града Београда Снежана Врачар представили су господину Ивковићу субвенције и помоћи које држава даје пољопривредницима, као и  начин на који, уз помоћ општине, може да конкурише за добијање средстава.

У Живковцу су обишли домаћинство Саше Стојановића, који узгаја јагоде , где су се уверили да је наводњавање један од најбитнијих услова за развој воћарства, а наручито за успешан узгој јагода.

Фотографије обиласка можете погледати ОВДЕ.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка