Почетак школске 2018/2019. године

0

Данас 3. септембра 2018. године, почиње нова школска година за основце и средњошколце у школама на територији општине Гроцка.

Првог дана нове школске године, у већини основних школама, како матичним, тако и подручним, на територији Градске општине Гроцка, одржане су свечане приредбе у част ђака првака. Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић присуствовао је приредби у ОШ „Свети Сава“ у Врчину, и ОШ „Никола Тесла“ у Винчи где је уписано највише првака на територији града Београда, њих 290. Руководство општине Гроцка присуствовало је свим приредбама посвећеним ђацима првацима. Први разред ове школске године на територији општине Гроцка уписало је укупно 866 ђака.

Ученици из Лештана ће предстојећу школску годину похађати у клупама ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици. Општина је обезбедила бесплатне школске аутобусе који ће превозити ђаке. У 12.40 часова  од уторка 04.09.2018. године аутобуси крећу са почетне станице у Лештанима,  преко пута трафостанице (аутобуска станица пре старе школе у Лештанима),  затим стају код старе школе,  у центру Лештана, и на стајалишту у Забрансој улици код продавнице. Након завршетка наставе, трећег часа за ученике првог и другог разреда, односно четвртог часа за ученике трећег и четвртог разреда аутобуси чекају ђаке на излазу из школског дворишта ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици и остављају их на једној од поменутих станица у Лештанима. Првих неколико дана деца ће се превозити у пратњи учитеља и неког од представника локалне самоуправе.

„Данас смо путовали овим школским аутобусима заједно са ученицима до школе у Калуђерици желећи да се уверимо да је све испланирано у најбољем реду и за максималну безбедност наше деце. Деца ће имати пратњу током целог пута који траје двадесетак минута. Ред вожње је уређен тако да деца и родитељи без журбе и стреса могу да се припреме за школски дан. Помно ћемо пратити у наредним данима функционисање ових школских линија како бисмо их евентуално кориговали“ – изјавио је председник општине, Симоновић

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка