Otvoren novi pogon preduzeća „Nova Šumadija“ u Udovicama

0

Uz prisustvo visokih zvanica, rukovodstva gradske opštine Grocka i grada Smedereva, privrednika i prijatelja porodice Rajković, danas je u naselju Udovice uz prigodan program svečano otvoren novi pogon za proizvodnju drvene ambalaže preduzeća „Nova Šumadija“.

Porodično preduzeće porodice Rajković osnovano je 1996. godine sa trgovinskom i transportnom delatnošću. Tokom godina, firma je rasla i širila se i danas između ostalog, proizvodi drvenu ambalažu za potrebe voćara i povrtara u proizvodnom pogonu u Grockoj, a od danas i u Udovicama. Zbog kvalititeta, pouzdanosti i konkurentne cene, proizvode plasira i na tržište Evropske unije. Trenutno zapošljava 100 stalno zaposlenih radnika i to bez novog pogona u Udovicama.

Pogon su presecanjem vrpce svečano otvorili predsednik gradske opštine Grocka, Dragoljub Simonović, gradonačelnica grada Smedereva, dr Jasmina Avramović i vlasnik preduzeća „Nova Šumadija“, Miloje Rajković.

Svečano otvaranje pogona svojim nastupima uveličala su Kulturno-umetnička društva, „Stevan Štrbac“ iz Vrčina, i „Osmeh“ iz Udovica. KUD „Stevan Štrbac“ izveo je „Igre iz okoline Beograda“ i „Šopske igre“ dok je KUD „Osmeh“ izveo „Igre iz Šumadije“ i „Igre iz Leskovca“.

 

U svom obraćanju prisutnima, Miloje Rajković se zahvalio gradonačelnici Smedereva i predsedniku opštine Grocka na podršci obe lokalne samouprave, prijateljima porodice kao i samoj porodici na podršci.

Nakon obraćanja Miloja Rajkovića, u čast zvanica i otvaranja novog objekta „Nove Šumadije“ i u želji da dugo posluje i sa uspehom učestvuje u razvoju privrede našeg kraja , tradicionalnu srpsku zdravicu priredio je Ognjen Jelesijević iz Udovica.

Gradonačelnica grada Smedereva, dr Jasmina Avramović obratila se nakon zdravice prisutnima, čestitala otvaranje novog pogona građanima Udovica koji će u njemu raditi i time obezbediti porodične prihode. Zahvalila se predsedniku Simonoviću na odličnoj međuopštinskoj saradnji i ukazala na značaj malih i srednjih porodičnih preduzeća na ekonomiju naših opština pozelevši da ih bude što više.

Predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović je ponovio da je ovaj pogon rezultat izuzetne saradnje opštine Grocka, grada Smedereva i privrednika i nalgasio važnost međusobne saradnje privatnih porodičnih preduzeća kako između sebe, tako i sa lokalnom samoupravom za dobrobit svih strana a naročito građana i naglasio da se lokalna samouprava opštine Grocka zalaže i radi na tome da dovede investitora za ponovno pokretanje fabrike za preradu voća u Grocku što će zaokružiti i krunisati celokupnu voćarsku proizvodnju kako Grocke, tako i Smedereva, i da u tome ima punu podršku kako grada Beograda, tako i Republike na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka