Отворен нови погон предузећа „Нова Шумадија“ у Удовицама

0

Уз присуство високих званица, руководства градске општине Гроцка и града Смедерева, привредника и пријатеља породице Рајковић, данас је у насељу Удовице уз пригодан програм свечано отворен нови погон за производњу дрвене амбалаже предузећа „Нова Шумадија“.

Породично предузеће породице Рајковић основано је 1996. године са трговинском и транспортном делатношћу. Током година, фирма је расла и ширила се и данас између осталог, производи дрвену амбалажу за потребе воћара и повртара у производном погону у Гроцкој, а од данас и у Удовицама. Због квaлититета, поузданости и конкурентне цене, производе пласира и на тржиште Европске уније. Тренутно запошљава 100 стално запослених радника и то без новог погона у Удовицама.

Погон су пресецањем врпце свечано отворили председник градске општине Гроцка, Драгољуб Симоновић, градоначелница града Смедерева, др Јасмина Аврамовић и власник предузећа „Нова Шумадија“, Милоје Рајковић.

Свечано отварање погона својим наступима увеличала су Културно-уметничка друштва, „Стеван Штрбац“ из Врчина, и „Осмех“ из Удовица. КУД „Стеван Штрбац“ извео је „Игре из околине Београда“ и „Шопске игре“ док је КУД „Осмех“ извео „Игре из Шумадије“ и „Игре из Лесковца“.

 

У свом обраћању присутнима, Милоје Рајковић се захвалио градоначелници Смедерева и председнику општине Гроцка на подршци обе локалне самоуправе, пријатељима породице као и самој породици на подршци.

Након обраћања Милоја Рајковића, у част званица и отварања новог објекта „Нове Шумадије“ и у жељи да дуго послује и са успехом учествује у развоју привреде нашег краја , традиционалну српску здравицу приредио је Огњен Јелесијевић из Удовица.

Градоначелница града Смедерева, др Јасмина Аврамовић обратила се након здравице присутнима, честитала отварање новог погона грађанима Удовица који ће у њему радити и тиме обезбедити породичне приходе. Захвалила се председнику Симоновићу на одличној међуопштинској сарадњи и указала на значај малих и средњих породичних предузећа на економију наших општина позелевши да их буде што више.

Председник општине Гроцка, Драгољуб Симоновић је поновио да је овај погон резултат изузетне сарадње општине Гроцка, града Смедерева и привредника и налгасио важност међусобне сарадње приватних породичних предузећа како између себе, тако и са локалном самоуправом за добробит свих страна а нарочито грађана и нагласио да се локална самоуправа општине Гроцка залаже и ради на томе да доведе инвеститора за поновно покретање фабрике за прераду воћа у Гроцку што ће заокружити и крунисати целокупну воћарску производњу како Гроцке, тако и Смедерева, и да у томе има пуну подршку како града Београда, тако и Републике на челу са председником Александром Вучићем.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка