Отворен Музеј Младеновца након 10 година

0

Заменик градоначелника Горан Весић, градска секретарка за културу Ивона Јевтић, председник Општине Младеновац Владан Глишић и директоркa Музеја града Београда Татјанa Корићанац свечано су у четвртак 02.08.2018. године отворили реконструисани Музеј Младеновца.

Музеј Младеновца основан је не тако давне 1982. године и налази у саставу Музеја града Београда. Поред бројних званица на свечаном отварању присутне су биле заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, као и супруга председника општине Гроцка, госпођа Симоновић. Након отварања Музеја савремене уметности, као и Народног музеја у Београду отворен је и музеј у Младеновцу, чиме је показано да су сви делови Београда једнаки, истакао је Весић. У обнављање Музеја Младеновац уложено је 30 милиона динара. Заменик градоначелника је такође најавио за следећу годину почетак реконструкције зграда старе Војне академије на углу Ресавске и Немањине улице која ће бити претворена у Музеј града Београда који ће по квадратури бити већа од Народног музеја.

Поводом отварања Музеја Младеновца, приређена је изложба „Ћилим” коју чини 25 репрезентативних примерака ћилима из збирке Музеја Младеновца и осам позајмљених из приватних колекција. Раскошни ћилими, различити по стилу, функцији и техничким карактеристикама, израђивани су од краја 19. до седеамдесетих година 20.века.

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка