OŠTAR PROTEST SEKRETARIJATU ZA OBRAZOVANjE

0

Kako se bliži 1. septembar a  u renoviranoj područnoj školi „Mića Stojković“ u naselju Dražanj se s tanje ne popravlja, predsednik opštine Dragoljub Simonović  je na osnovu izveštaja članova Opštinskog veća zaduženog za obrazovanje, gospodina Živadina Mitrića pozvao na hitan sastanak direktora OŠ „Mića Stojković“, Vladimira Bokića.

U razgovoru sa direktorom škole dogovoreno je da se pošalje još jedan interventan dopis Sekretarijatu za obrazovanje sa predlogom da se hitno angažuje novi građevinski izvođač koji će popraviti štetu na renoviranom objektu nastalu usled delovanja vlage da bi zgrada bila u potpunosti završena najkasnije do 1. oktobra, kao i da se pokrene postupak protiv prvobitnog izvođača radova budući da nije izvršio pravnu primopredjau objekta, niti je građevinski završio prilaz školi i sanirao školsko dvorište od oštećenja uzrokovanih sopstvenim radovima, što su sve obaveze iz ugovora.

Dogovoreno je da se predloži sekretarijatu da deca iz Dražnja ovu školsku godinu započnu u svojoj školi koristeći prostorije na spratu koje su po izveštaju građevinskih inspektora ispunjavaju sve kriterijume te da je potpuno nepotrebno da i ovu školsku godinu đaci putuju u Umčare.

Podsećamo da je iz kabineta predsednika opštine još u junu poslat interventad dopis Sekretarijatu za obrazovanje povodom ovog problema ali na isti iz Sekretarijata nikada nije odgovoreno. U prilogu teksta su skenirani tadašnji i novi interventi dopisi.

Zbog bezbedonosnih razloga,odnosno uslova koje objekat pruža Sekretarijatu će se predložiti i da se učenici iz područne škole u Živkovcu preraspodele u odeljenja u objektu u Umčarima budući da je prevoz obezbeđen i funkcionalan.


dok0 dok1 dok2

Share.

Leave A Reply

© 2020 - Gradska opština Grocka, Bulevar Oslobođenja 39, 11306 Grocka