Основани Савети Месних заједница

0

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић одржао је данас састанак са члановима Савета Месних заједница из насеља: Пударци, Камендол, Брестовик, Умчари, Дражањ, Заклопача и Ритопек, о чијем ће именовању бити донета Одлука, на првој седници Већа градске општине Гроцка.

Састанку су такође присуствовали председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, члан Већа Јасмина Мандић, одборници у Скупштини општине Гроцка Зоран Зарић и Саша Мијаиловић и помоћник председника задужен за пољопривреду Душко Живанчевић.

Наиме, у свакој од ових месних заједница изабрани су они који ће представљати своје насеље и који ће заједно са локалном самоуправом иницирати и борити се за реализацију инвестиције и пројеката, који ће допринети бољим условима за живот  људи у овим насељима. Поента је да се чланови Савета заједно са својим мештанима договоре шта желе да се уради у њиховим селима, а уколико свој посао не обављају савесно и у складу са интересима народа, они ће одговарати пред грађанима.

– Овакви скупови нису вођени тиме ко је у којој партији. Бирали смо да чланови Савета буду угледни и поштени домаћини, који нису политичи ангажовани, а који ће  остварити један од наших приоритетних циљева, а то је да се људи питају шта ће се радити у њиховом селу, јер су управо они ти који оцењују наш рад- рекао је председник Симоновић.

На данашњем састанку  председник Симоновић изабрао је привремене руководиоце месних заједница, а у даљем раду и руковођењу одлучиваће чланови Савета. Он их је такође упознао са најважнијим инвестицијама које се планирају у овим насељима, истичући да ће се у периоду који је пред нама коначно решити проблем водоснабдевања и на југу општине, али и у насељу Ритпек, будући да у 9 насеља на територији наше општине грађани немају исправну воду за пиће.  Говорио је о улагањима у путну инфраструктуру, новим здравственим станицама у Пударцима и Камендолу, изградњи капела и проширењу гробља, покретању земљорадниичких задруга, реновирању шола у Камендолу и Брестовику, као и о изградњи вртића у Умчарима и цркве у Брестовику.

За привремене руководиоце изабрани су : у МЗ Пудаци Зоран Маторчевић, у МЗ Камендол Раденко Илић ( ако буде одсутан мења ће га Миладин Пауновић), у МЗ Брестовик Петар Младеновић, у МЗ Умчари Милосав Душић, у МЗ Дражањ Драгослав Пауновић, у МЗ Заклопача Рдомир Ђурђевић и у МЗ Ритопек Владан Матејић.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка