ОШ „Никола Тесла“ из Винче свечано обележила дан школе

0

Поводом дана Основне школе „Никола Тесла“ из Винче, организована је свечана приредба у свечаној сали школе са почетком од 11 часова.

Пре саме приредбе, присутнима се обратио директор, Драгољуб Гачић који је поздравио присутне госте и поделио захвалнице особама које су кроз свој рад или донације допринели развоју ове установе. Затим се присутнима обратио и председник општине, Драгољуб Симоновић:

„Имали смо, на жалост лоше ситуације са школама, али смо ове године отворили две школе, у Дражњу и Бегаљици, реконструисане из пепела. До краја године биће завршен пројекат нове зграде школе у Лештанима и очекујемо да изградња започне у рано пролеће. Биће то највећи и најмодернији образовни објекат на општини, који ће моћи да прими од 800 до 1000 ученика. Наредне године смо планирали и веће инвестиционе интервенције на школи у Камендолу и матичној школи у Винчи. Директор школе је већ доставио листу приоритета и заједничким снагама ћемо између осталог, извршити санацију крова.
Такође, ради се планска документација за нови вртић у Винчи за 200 деце који ће се изградити на месту објекта старе школе, а изградиће се и нови објекти Месне заједнице и пијаце“

Приредба коју су организовали ученици са својим наставницима започела је песмом „Добро јутро“ у извођењу хора ученика млађих разреда „Теслићи“. Затим је у извођењу ученика IV-3 изведена драматизација песме „Мрав добра срца“ Бране Црнчевића. Потом је уследио сплет песама на ромском, јеврејском и македонском језику у извођењу хора ученика старијих разреда, „Распевана школа“.
Уследио је мултимедијални приказ живота и рада Николе Тесле у извођењу ученика VIII-1 и VIII-3 разреда, након чега је школски оркестар извео сплет народних песама. Приредба је завршена песмом „Дунавом шибају ветрови“ у извођењу хора ученика старијих разреда „Распевана школа“.

Свечаном обележавању дана школе испред Градске општине Гроцка присуствовали су председник општине, Драгољуб Симоновић, чланови општинског Већа, Живадин Митрић, Зоран Којић, Зоран Марков, Владо Радовановић, Драгана Ћујић,  Спасоје Живановић, секретар Спортског савеза, Живка Комленац као и председник привременог савета МЗ Винча, Милош Савић.


Фотографије са приредбе можете погледати ОВДЕ.

Share.

Leave A Reply

© 2017 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка