Одржано такмичење у „Малој oази“ на Дунаву у оквиру „51. Грочанских свечаности“

0

У суботу 28.07.2018. године одржано је такмичење у гађану глинених голубова и куваљу најбољег гулаша у прелепом амбијенту ресторана са марином „Мала оаза“ у Гроцкој у оквиру „51. Грочанских свечаности“.

Трап или  срељаштво је спортско гађање пушком сачмаром на летеће мете у ваздуху на линијском стрелишту. Гађање у летеће мете, тј. глинене голубове појавила се још средином 19. века у Америци а као Олимпијска дисциплина постоји од 1900. године, док је прво стрељиште за гађаље глинених голубова у Београду отворено давне 1935. године.

Трап је уједно и назив муниције коју су наши такмичари јуче користили. Учествовало је 40 играча који су се такмичили у 2 дисциплине трап појединачно и трап екипно. Играчи су долазили са простора целе Србије. Поред наравно града Брограда и општине Гроцка на овом такмичењу учествовали су људи из Чачка, Крагујевца, Тополе, Сомбора, Свилајнца и многих других градова. Судија овог надметања био је Зоран Максимовић, док је његов помоћник и записничар био Марко Комосар.

Најбољи у категорији трап екипно биле су следеће екипе:

  1. место екипа „Чачак“ из Чачка,
  2. место екипа „Маршали“ из Велике Плане и
  3. место припало је екипи „ПТ-ТРАП“ из Петровца на Млави.

У категорији трап појединачно најбољи у гађању летећих мета били су:

  1. место Ђорђевић Дарко из Смедерева
  2. место Крстић Миодраг из Сомбора и
  3. место Лазаревић Зоран из Тополе.

Истог дана, у комплексу ресторана „Мала оаза“ поред Дунава спремао се најлепши гулаш на територији Гроцке. Гулаш се спремао од свињског и телећег меса у котлићу, на природној ватри. Оцењивали су се укус, боја и густина гулаша. Свакако да гулаш треба да има оне особине које дегустатора остављају без теста. А без теста су судије јуче оставиле екипе кувара по следећем редоследу:

  1. место екипа „Стручна служба Пертовић Милисав“ чланови ловачког удружења „Дунав“ Гроцка,
  2. место Ловачка секција из Живковца и
  3. место „МАК Спорт“ из Гроцке.

Награде за обе дисциплине у гађању Глинени голубова и кувању гулаша додели су чланови већа ГО Гроцка, председник  Спортског савеза општине Гроцка Владо Радовановић,  члан већа Зоран Којић, Зоран Костић и члан већа задужен за просвету Живадин Митрић. Секретарка ОФТ ФСО Гроцка Живка Комленац-Ђорђевић такође је присуствовала свечаној додели награда.

 

Share.

Leave A Reply

© 2019 - Градска општина Гроцка, Булевар Ослобођења 39, 11306 Гроцка